Boligannonsen fra Sandefjord er sett over 300.000 ganger i løpet av kort tid. De første 30 bildene viser fasaden, et blått, stort hus med forseggjort hage og innkjørsel.

Men så kommer grunnen til all oppmerksomheten: En sjeldent forseggjort interiørstil med blanke gulv, gipsrosetter, tunge gardiner og skulpturer. Det ligner et slott.

Stilen er rokokko blandet med litt romersk og italiensk inspirasjon, forteller huseier Eva Hagen Gulliksen (48).

– Jeg har jobbet med dette når jeg har vært frisk, mellom barn og bikkjer. Jeg har gjort dette for familien, brent for det, sier trebarnsmoren som har gjort det meste selv.

På kjøkkenet holdes viften tilsynelatende oppe av to glefsende løver og over viften passer en engel på. Detaljrikdommen er sjelden.

SOVEROM OG BAD: Soverom og bad i ett. Bak gardinene kan man bade i fred. Søylene er inspirasjon fra en tur til Side i Tyrkia for 18 år siden, forteller huseier Gulliksen.
Rune Enstad

Soverommet har et luksuriøst preg, med søyler, lyssatte byster, nedfelt badekar og en himmelseng omgitt av søyler.

Gulliksen har støpt det meste av taklister og border og figurer av gips.

– Jeg hadde ikke regnet med oppmerksomheten, men det er veldig hyggelig at folk bryr seg og mener noe om det – både negativt og positivt. Folk har lov å mene hva de vil. Dette har uansett vært en hobby jeg har hatt lidenskapelig interesse for, sier Gulliksen.

Den vanligste reaksjonen hun får av gjester er «Wow! Her var det fint.»

FASADEN: Et tilsynelatende vanlig blått hus.
Rune Enstad
STUEN: Det er ikke satt opp ordinær visning, fordi megleren ønsker reelle interessenter. Huseieren forteller at huset er litt endret på grunn av salget, at hun pleier å ha velur-gardiner og mer rokokkomøbler.
Rune Enstad

Aldri opplevd lignende

– Interessen har vært helt enorm. Sist jeg sjekket var det 230.000 klikk på boligen, og det har jeg aldri opplevd før, sier eiendomsmegler Elisabeth Øritsland Osvoll i Eiendomsmegler 1.

Osvoll beskriver stilen som romersk i hovedleiligheten, mens de tre andre leilighetene er «normale».

– Jeg har aldri sett maken til hus i hele Vestfold, og aldri opplevd lignende interesse som dette før.

Det er ikke satt opp fellesvisninger og det har en enkel forklaring.

– Vi ønsker ikke ha alle disse menneskene på visning, og vil kun ha dem som faktisk er interessert i å kjøpe, sier Osvoll.

Hun synes det er vanskelig å vurdere hvor lang tid det vil ta å selge huset. Osvoll er blitt kontaktet direkte av en del interessenter. De fleste av dem interessert i hovedleiligheten for å leie ut de andre.

KJØKKEN: Eieren har ifølge VG brukt nesten 20 år på oppussingen. Skapdørene er laget av MDF-plater, mens frontene er dekorert med gipsfigurer.
Rune Enstad
GULLVASK: Bilde fra kjøkkenet. Huseier Gulliksen har leddgikt og har jobbet med huset og gipsen i gode perioder. Hun har blant annet jobbet som frisør i egen salong og i interiørbutikk.
Rune Enstad

– Gull, marmor og dyre materialer

– De andre henvendelsene gjelder mer spørsmål om eierens motivasjon for å gjøre dette – og her har tilbakemeldingene vært både positive og negative, sier Osvoll.

Huset er 334 kvadratmeter stort og priset til 9,5 millioner kroner. Det betyr at kvadratmeterprisen på cirka 29.000 kroner ligger over snittet i området på opp mot 23.000 kroner.

– Det har jo noe med standarden å gjøre. Det er gull, marmor og dyre materialer som er brukt til oppgraderingen. Det er også god standard på de andre leilighetene, sier Osvoll, og legger til:

– Hvis du skal bo der selv må du like det som er satt opp der, og det er det jo ikke alle som gjør. Skal du rive leiligheten, er det trist å ødelegge verket som allerede er blitt gjort.