Bolig

Så mange boliginnbrudd var det i jula

Politiet i Agder melder om en gledelig trend: Antallet grove tyverier fra boliger holder seg stabilt lavt.
Abonnent
Bolig

– Derfor er det ikke farlig om du går inn med skoene på

Selv om en amerikansk studie har vist at utesko er reine bakteriebomber, råder norsk bakterieforsker til fornuft. – Hadde bakterier under sko vært et problem, ville menneskene vært utryddet før vi tok på oss skoene, sier Petter Elstrøm.
Abonnent
Bolig

– Arkitekturen bør uttrykke hvem du er

Øystein Myklebust tok fagbrev som tømrer før han endte opp som arkitekt. Sannsynligvis har den praktiske erfaringen fra å bygge hus gjort ham ekstra god til å tegne dem
Abonnent
Bolig

– Vi trenger flere gode byrom

Marie Hjerrild Smedemark mener det er viktig å skape arkitektur som legger til rette for at mennesker møtes og utfolder seg.
Abonnent
Bolig

– Politikere gir utbyggere for frie spillerom

Mye av fortettingen som skjer i etablerte boligstrøk passer ikke inn, mener kristiansandsarkitekt. Han etterlyser en mer helhetlig byggeplan i kommunal regi. Stian Storbukås, leder i by -og miljøutvalget innrømmer at det finnes noen grelle eksempler på bygg som er godkjent.
Abonnent
Bolig

Arkitekt etterlyser helhetlig planlegging

– Det er nesten skummelt å kjøpe bolig i et etablert felt, for man risikerer at det plutselig fortettes rundt en. Denne usikkerheten unngår man om det planlegges mer helhetlig og reguleres strengere, sier Gunnar Amtedal
Abonnent
Bolig

Hva skal følge med boligen når du selger?

Altfor ofte oppstår det konflikter og misforståelser om hva som skal følge med når en bolig blir overdratt til ny eier. Kan selger beholde kjøleskapet selv om det er innebygget? Hva med lysekrona i stua? 
Abonnent
Bolig

Ikke kast leietakeren ut på egen hånd

I leieforhold, enten det gjelder utleie av bolig eller næringslokaler, gjelder visse regler for utkastelse av leietaker.
Abonnent
Bolig

Slik solgte han én bolig om dagen

En gjennomsnittlig eiendomsmegler selger 50–70 boliger i året. Andre Sandvik hos Eiendomsmegler 1 i Kristiansand har solgt 204.
Abonnent
Bolig

– Huset har gjennomgått en real oppgradering

Med forsiktige forberedelser allerede i november, har Stine Hjetland og familien vært klar til å ta imot julen i flere uker.
Abonnent
Bolig

– Det trenger ikke være dyrt å pynte til jul

Etter flere år i Søgne returnerte Wencke Berntsen (61) tilbake til sitt kjære Mandal, hvor hun har pyntet sitt eget lille julehjem med ting fra naturen.
Abonnent
Bolig

Jula er høysesong for tette rør

Når ribba og julepølsa er fortært, er det én ting du aldri må finne på å gjøre.
Abonnent
Bolig

Noen bedre peppekakebakere der ute?

Et vanlig pepperkakehus er på langt nær komplisert nok for den kreative familien fra Flekkerøy.
Abonnent
Bolig

– Målet er mer julelys enn naboene

Det hele begynte med en lyslenke i 2013. Fem år, omtrent 30.000 kroner og 20.000 julelys senere er Hyllelia 26A desidert det største lyspunktet i nabolaget.
Abonnent
Bolig

Hvem er egentlig Sørlandets julelyskonge?

Dette er tre hus på tre forskjellige steder i Agder. Felles for dem alle er at de har tatt det helt ut på julelysfronten.
Abonnent