Bergens Beste
Under­holdning
2021

Hvilken underholdning synes du er Bergens Beste akkurat nå?

Hva er kulturopplevelsen fremfor noen – digitalt eller fysisk? I denne kategorien kan du trekke frem en konsert, et teaterstykke, en podkast – eller den kulturopplevelsen du synes fortjener stor applaus i form av utmerkelsen «Bergens Beste underholdning».

Stem på din favoritt ↓

Hvem vil du stemme på?

Velg én kandidat i listen under og avgi din stemme nederst på siden. Du kan kun stemme én gang pr. kategori og du må være innlogget for å kunne stemme. Usikker hvem du skal stemme på? Les mer om de nominerte.

Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF)

BIFF gir oss fantastiske filmopplevelser og formidler blant annet viktige dokumentarfilmer til tusenvis av skoleelever hvert år. I tillegg har de en rekke arrangementer og samtaler med filmskapere og skuespillere i løpet av festivalen. Hver høst kan bergensere og tilreisende treffe hverandre i og utenfor kinosalene og dele gode filmopplevelser, håndplukket av BIFF.

Bergen Filharmoniske Orkester

De holder et svært høyt kunstnerisk og musikalsk nivå, også internasjonalt. De tilbyr et bredt program av opplevelser for et stort spekter av målgrupper. De jobber for god "ettervekst" i form av BFO Ung, og gjennom sine kor og det tette samarbeidet med Edvard Grieg Kor og Bergen Nasjonale Opera m.fl. Bergen har all mulig grunn til å være stolt av sitt filharmoniske orkester.

Christoffer Schjelderup

Christoffer Schjelderup er komiker og underholder oss vanligvis gjennom sine standup show og podcasten "Skamfrelst". Det siste året når vi ikke har kunne oppleve humor med venner, familie og kolleger på en tradisjonell humorscene har han lyst opp hverdagen for mange med sitt gratis og digitale, daglige(!) Bodshow som har blitt streamet på Facebook, YouTube og Twitch. Seerne har hatt stor glede av dette interaktive showet som har hatt mange kjente gjester siden det startet i mars 2020. Han har også arrangerte drive in stand up og show på kino.

Fyllingsdalen Teater

Fyllingsdalen teater underholder både barn og voksne gjennom sine oppsetninger, teaterskolen og sirkusskolen. Forventningene, spenningen og lukten av popcorn som møter deg i det du går inn døren på det lille teateret er til glede for mange. Det magiske, lille huset i Fyllingsdalen rommer mye spilleglede, energi og et godt samhold mellom små og store, profesjonelle og amatører. Til tross for pandemien har de det siste året satt opp flere teaterstykker – både inne og ute, som Ulverock, Hekseringen, Mormor og de åtte ungene, og Annie. I sommer blir det uteteater på Fløien.

Musikal­jentene

Musikaljentene er en teatergruppe bestående av fire jenter/unge kvinner mellom 17 og 20 år, som produserer egne familiemusikaler. Siden 2012 har de produsert tre musikaler som de har skrevet selv. Først ut var julemusikalen «Julens magi», etterfulgt av Halloween-forestillingen «Marerittet». I sommer er de igjen aktuelle med musikalen «Gaten vår» på Fana kulturhus og Siljustøl. En imponerende kreativ samling med unge kvinner og dyktige barneskuespillere som fortjener å bli løftet frem.
Velg en nominert å stemme på.