Stem på Bergens beste burger

Hvilken burger får du vann i munnen av? Leserne har nominert en rekke forskjellige bergensburgere. Her er de fem finalistene.

Stem på din favoritt ↓

Hvem vil du avgi din stemme til?

Velg én kandidat i listen under, og avgi din stemme nederst på siden. Du kan kun stemme på én kandidat, og du må være innlogget for å kunne stemme.

Holy Cow

Spisestedet holder til på Galleriet og Sartor senter. «For en burger», utbrøt BTs Nanette Nartey og ga full pott i sin anmeldelse. Mange lesere er enige: «Åpenbart byens beste. Deilig brød, digg patty og godt utvalg i sabla godt tilbehør», skriver en. «Alt er sykt bra», er dommen fra en annen.

Dirty Vegan

«Tenk at man kan spise en ordentlig slafsete og grisete burger uten et eneste animalsk produkt», skrev BTs matanmelder da hun ga seks hjerter til det nye burgerkonseptet i Nøstegaten. BT-leserne er også rause med hjertene. «Burgere så saftig at de kan få selv den mest hardbarka kjøttelsker til å spise veggismiddag», lyder det i en av mange nominasjoner.

Royal Gourmetburger & Gin

«Royal kan skilte med både selvlaget brød i restauranten, garnityr og sauser», skrøt BTs Nanette Nartey og ga burgerrestauranten ved Konsertpaleet fem hjerter. Mange lesere har også sans for menyen. «Denne restauranten er i en egen klasse når det kommer til saftig burgere», heter det blant annet.

Inside

Rockekafeen i Vaskerelvsmauet, som nå også holder til i Korskirkeallmenningen, har siden 2004 servert burgerglade gjester. «En folkelig, freshere og en nesten litt fornorsket vri på den amerikanske burgeren», mente Nanette Nartey da hun testet. Leserne er også begeistret. «Fyllaburgeren er et mesterverk», skriver en av dem.

Bien Snackbar

Dineren på Danmarks plass serverer kvalitetsburger en storby verdig, mente BTs anmelder da hun besøkte Bien i BTs burgertest. Det endte med fire hjerter. Mange av BTs burgerglade lesere strekker seg lenger. «De beste burgerne som finnes i byen. Hver gang jeg prøver andre burgere, savner jeg de som serveres på snackbaren», skriver en.
Velg en nominert å stemme på.