Bergens beste frisør: Dette er finalistene

BTs lesere kårer Bergens beste i ti ulike kategorier denne sommeren. Her er de fem frisørene juryen har plukket ut.

De fleste av oss går til frisøren, og det er mange å velge blant. Men hvem skiller seg litt ekstra ut – og hvorfor?
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Hvilken frisør bestiller du time hos når håret skal klippes og fikses?

Rett klipp, perfekt farge og kanskje en hyggelig samtale som ikke blir overflatisk og klein?

Her er årets fem finalister.

  • Hvem er din favoritt? Stem på Bergens beste frisør her.
1

«Et lysglimt i en grå hverdag»

Tina Størksom kjøpte og overtok frisørlokalet i Sandviksveien for fire år siden.

Navn: Tina Størkson hos 10nas Frisør, Sandviksveien 87D

Juryens begrunnelse: «Tina Størkson i 10nas frisør er den eneste ansatte i en relativt nyoppstartet frisørsalong. Kunder omtaler henne som en av de beste i Norge når det kommer til frisørkunst. For kundene er ikke frisørbesøket kun for å bli kvitt flisete tupper eller ettervekst, her får man en god psykologtime og karriereveiledning med på kjøpet. Det er tydelig at hennes kompetanse og humør blir satt stor pris på. Hun er for mange et lysglimt i en ellers grå hverdag.»

Tina Størkson, innehaver


– Det er rett og slett veldig hjerterørende å bli nominert.

Størkson har drevet sin egen salong i fire år, men var ikke forberedt på at trygghet skulle bli det viktigste å tenke på.

– Jeg pleier å sette service og velvære i fokus, men det siste året har trygghet vært det aller viktigste. Jeg var ikke akkurat forberedt på en pandemi, men har heldigvis hatt enormt gode støttespillere i kundene mine.

2

«Drivende dyktig frisør»

Pokalene i lokalet vitner om lang fartstid. Einar Skjervheim har jobbet som frisør siden 1978.

Navn: Einar Skjervheim hos Tops Frisørsalong, Marken 6

Juryens begrunnelse: «Einar Skjervheim har drevet Tops frisør i flere tiår. En drivende dyktig frisør, samtidig som han er usedvanlig hyggelig. Han skaper alltid god stemning i salongen, smilet er bredt og latteren smittende. Det er alltid trivelig å komme dit. Under pandemien gjorde han frisørsalongen i Marken om til et galleri. Man kunne se på kunst og kjøpe kunst mens man ble klippet og fikk høre en av frisørens mange historier fra livet.»

Einar Skjervheim, innehaver


– Wow, en sånn nominasjon overgår jo alt. Gullet ska’ hem, ler Skjervheim.

Han peker på at det er mange flinke fagfolk i frisøryrket, og at det alene ikke er nok til å skille seg ut.

– Jeg prøver å være imøtekommende og hyggelig med alle mennesker, det teller kanskje aller høyest. Selv om jeg har drevet på lenge, har jeg ikke tenkt å gi meg ennå. Men jeg håper jo å finne en som vil ta over salongen en dag.

3

«Kreativitet og innlevelse»

Frisør Sissal Kjærbæk Hoyvik håper kundene forlater salongen Dada i Nygårdsgaten med litt høyere selvtillit enn da de kom.

Navn: Sissal Kjærbæk Hoyvik hos Dada Hårstudio, Nygårdsgaten 2A

Juryens begrunnelse: «Sissal er en dyktig frisør som tar kundenes ønsker på alvor. Hun ser mennesker og skjønnhet i det som er annerledes, det ikke-stereotypiske. Hun gir av seg selv og har en kreativitet og innlevelse i jobben som man sjelden møter i noe yrke. Hun er hyggelig og har mye god humor. Hun kan diskutere all verdens temaer med kundene sine. En kunde oppgir at hen bor 2,5 time vekke fra Bergen, men reiser til byen for å klippe seg hos Sissal.»

Sissal Kjærbæk Hoyvik, frisør


– Vi frisører har en rolle i livene til mange mennesker. Det som er viktig for meg, er at folk skal få bedre selvtillit, det er min motivasjon som frisør.

Hoyvik er glad i å gi folk en forandring, være kreativ og teste ut nye ting. Men det menneskelige er kanskje det viktigste.

– Det kan være mye følelser i slitte tupper. Det å snakke med så mange nydelige mennesker hver dag, og få en bekreftelse på at man er viktig for folk, er rett og slett givende.

4

«Optimisme og fremtidstro»

Kosting mellom kundene må til. Aland Andersen har drevet sin egen salong i ett år.

Navn: Aland Andersen Hårstudio, Nygårdsgaten 52

Juryens begrunnelse: «Aland er ifølge sine kunder en dyktig frisør med sammensatte ferdigheter. Han er en klok og reflektert mann med godt humør, noe som bidrar til å gjøre frisørsalongen til en sosial arena. Han startet sin egen salong under pandemien. Hans optimisme og fremtidstro imponerer både kundene hans og juryen.»

Aland Andersen, innehaver


– Det er utrolig kjekt å bli nominert til noe sånt som Bergens Beste. Salongen min er ganske ny, derfor er det ekstra gøy at noen har meldt meg på dette.

Andersen har jobbet lenge som frisør, men bare ett år i sin egen salong. Han er tydelig på hva han synes er det viktigste.

– God service er viktig. Og så prøver jeg å behandle kunden som en god venn.

5

«Høy kvalitet og stil»

12 ansatte jobber i barberstuen i Vaskerelven. De fleste er utdannet frisører, og en del av dem har tilleggsutdannelse som barberer fra London.

Navn: Bergen Barberstue, Vaskerelven 35

Juryens begrunnelse: «En herrefrisør og barberer som tilbyr klassisk herreklipp, skjeggtrim og tradisjonell knivbarbering. Ifølge kundene er de enestående i sitt felt i byen, med høy kvalitet og stil. Her er det dyktige ansatte som vet å tilpasse behandlinger etter hvem som sitter i stolen, og gjør det alltid med et glimt i øyet. Kundene gleder seg til de kan sette seg i stolen igjen. De går ikke dit bare for å fikse hår og skjegg, men også fordi det rett og slett er hyggelig å være der.»

Tommy Kronstad, innehaver


– Dette er et sted for alle, både de som stemmer Høyre, de som stemmer Rødt og alt imellom. Men det er selvsagt mest menn som kommer hit.

Kronstad er takknemlig for at barberstuen har blitt stemt frem av fornøyde kunder.

– Vi har et sterkt sosialt bånd både mellom oss som jobber her, og mellom kundene og oss. Det kommer inn mange forskjellige folk, men den gode stemningen er kanskje det aller beste med stedet.

  • Hvem er din favoritt? Stem på Bergens beste frisør her.
Publisert: