Lite å juble for i Saudi-Arabia

ENDELIG: Kvinner i Saudi-Arabia har fått økt frihet etter at de søndag fikk lov til å kjøre bil. For øvrig er det lite å juble for når det gjelder kvinners rettigheter i landet. Foto: ZOHRA BENSEMRA

Endelig får kvinner i Saudi-Arabia lov til å kjøre bil. Det er et lite skritt fremover, men knapt noe å bli begeistret for.

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».