Endeleg vind i møllene i Nordsjøen

Enovas støtte til Equinors flytande vindkraftverk er godt nytt, både for klimaet og norsk industri.

Publisert Publisert

STARTSKOT: Klima- og miljøvernminister Ola Elvestuen (V) og regjeringa har mykje av æra, sjølv om statlege Enova stod for statsstøtta som gjer mogeleg den første flytande havvindparken på norsk sokkel. Godt nytt for både klimaet og norsk industri, skriv BT på leiarplass. Foto: Vidar Ruud

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».