Retur må være rimelig

En midlertidig stans av Afghanistan-returer er en dårlig idé, men regelverket må gjennomgås på nytt.

Publisert Publisert

MÅ SE PÅ ENDRINGER: I stedet for hastevedtak må Stortinget nå forsøke å finne en bedre løsning for mindreårige asylsøkere. Det er brutalt å holde folk flere år på mottak, der de bare venter på å bli sendt ut når de fyller 18 år, mener Bergens Tidende. På bildet: innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Ørjan Deisz

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».