Lettvint kritikk i fastlegesaken

Mangelen på fastleger er alvorlig, men Arbeiderpartiet gjør seg selv små ved å hevde at mangelen er ønsket av helseministeren.

Publisert Publisert

FOR ENKELT: Arbeiderpartiets helsepolitiske talsperson på Stortinget, Ingvild Kjerkol (bildet), beskylder helseminister Bent Høie (H) for ikke å løse fastlegekrisen fordi han ønsker økt privatisering. Det er for billig, skriver BT på lederplass. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Du har nå lest dine gratis artikler denne uken. Bli abonnent for å lese videre.

Om BTs leder

BTs lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og kommentargruppe. Politisk redaktør er leder for denne gruppen. Lederne er skrevet på bakgrunn av BTs publisistiske idé, sjefredaktørs meninger og avisens tradisjon. I avisens publisistiske idé heter det:

«Bergens Tidende skal være en frittstående, liberal, borgerlig (ikke-sosialistisk) avis, partipolitisk uavhengig. Avisens generelle grunnsyn skal bygge på et progressivt og menneskelig samfunnssyn. Den redaksjonelle ledelse skal ha som oppgave å lage en avis som gir sine lesere i by og bygd saklig og sann orientering om det som foregår lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Redaksjonsledelsens integritet skal være uavkortet så vel utad som innad».