I julen fikk jeg en slags åpenbaring. Samtidig som jeg anbefalte deg å kjøpe Champagne og Riesling til pinnekjøtt, eller klassiske Bordeaux-viner i gave, gjorde jeg noe annet selv. Nytelsesviner, kaller jeg dem. De vinene som bare er gode å drikke som de er, og som gir glede uten å kreve mye tilbake. Hyllen min med nytelsesvin var utelukkende spansk. Jeg har tidligere skrevet om den påfallende kvalitetshevingen som foregår i Spania akkurat nå. Ordet «revolusjon» er blitt brukt. Kvaliteten er høy. Smakene fascinerer meg. Likevel kjennes det som om jeg ikke når igjennom til deg.

Utfordringen er at det knapt finnes noe så trofast som den tradisjonelle Spania-kunden på Vinmonopolet. Ikke bare er de lojale mot en region. Jeg vet om Faustino-fans som har drukket akkurat samme vin til alle anledninger i tolv år eller mer. På den andre siden finner du de nysgjerrige og kunnskapsrike kundene, som ofte tester viner fra alle land – bortsett fra Spania. Kan vi kalle det en revolusjon om du ikke hører den? Smakene er for gode. Jeg må dele dem med deg. Denne uken har jeg hentet inn forsterkninger. Møt Telmo Rodriguez, en av ledestjernene i moderne spansk vin.