Konfirmasjon til besvær

Eksmannen oppfører seg kjipt når hun tar opp datterens konfirmasjon. Kan det være at han gruer seg til å møte sin tidligere svigerfamilie igjen?

  • Frode Thuen

Jeg trenger noen kloke råd til å håndtere en situasjon jeg vil tro mange skilte foreldre kommer i, på en eller annen måte. Min datter skal nemlig konfirmeres neste år. Med kloke grep tror jeg det kan bli en veldig fin konfirmasjon, men det kan også gå galt. Derfor håper jeg du kan komme med noen refleksjoner, som gjør at jeg kan håndtere situasjonen på en best mulig måte.

Når jeg har nevnt konfirmasjonen i samtaler med min eksmann, har han svart spydig og oppført seg ubehagelig. Han har også antydet at han ikke nødvendigvis vil betale sin del av utgiftene. Til tross for at jeg har lagt opp til å gjøre det enklest mulig, og mer på hans premisser enn mine.

Dette har fått meg til å lure på om han oppfører seg ubehagelig og kjip mot meg fordi han egentlig ønsker at vi skal ha to konfirmasjonsselskaper. For vi har hatt det fint så lenge, at denne påfallende kjipe atferden får meg til å stusse.

Han har ikke møtt min familie på alle de årene som har gått, siden vi ble skilt. Det var et stygt brudd, som kom etter at han hadde vært utro. Og han har nok en opplevelse av at familien min ikke liker ham, på grunn av hvordan han oppførte seg i forbindelse med bruddet.

  • Les Frode Thuens svar lenger ned

Les hele saken med abonnement