Jakter på utsikt

Sola skinte den dagen Stine Antonsen (22) skjønte at topptur er lykken i livet. Siden har det bare gått oppover.

Hun sitter på toppen av Skamtinden (884 moh.), også kalt Dronninga av Ersfjorden, med Kvaløyas beste utsikt. Sessøya speiler seg i havet. Rett bak den, skjult for det blotte øye, ligger hennes egen øy – Hersøya. Det er turmål, topper og fjell, åpen horisont og hjemkommunen Tromsø i all sin prakt. Og Stine Antonsen smiler, dette er hennes verden.

– Skamtinden er favorittfjellet mitt. Turen opp er bratt og kort, med svimlende utsikt hele veien. Det siste stykket er litt utfordrende, med lett klyving og luft under beina, sier hun. Og smiler, igjen. Hun kan ikke la være. Sommeren er på sitt aller beste, solen henger på himmelen 24/7 og gradestokken viser 32 varme grader.

– Jeg elsker å gå i midnattssol. Ofte er det vindstille, annerledes. Jeg har naturen for meg selv når jeg er ute og jakter på utsikt.

Stine Antonsen elsker utsikten fra Skamtinden, en av klassikerne på Kvaløya i Tromsø, med Sessøya, Håja og havet for sine føtter.

Trodde det var aprilsnarr

1. april 2019. Antonsen og ei venninne skal på ski (kryss i taket), og moren sender SMS til nær familie. Onkelen tror det er aprilspøk. Stine må sende bildebevis fra skituren.

– Gjennom tenårene var jeg mye på rommet mitt og sjelden fysisk aktiv. Jeg var på grensen til overvektig, likte best å ligge på sofaen og se på skjerm. Et par ganger var jeg på tur med mamma, men det ga meg ingenting.

Hun gikk førsteåret på barnehagelærerutdanning, og mye var sliten. Tanken på å være med små barn hele dagen var skremmende. Hvordan skulle hun orke det? Bøye seg, følge fireåringer på tur og leke med dem? Stine oppdaget at moren på 50 var mye sprekere enn henne. Omtrent samtidig forsvant kjæresten.

1. april 2019. Stine må sende bildedokumentasjon fra skituren. Nære familie tror ikke på nyheten om at hun er på tur.

Les hele saken med abonnement