Frode Thuen: Er jeg for lav?

Mannen i 50-årene føler seg «helt vanlig». Skilt, voksne barn, god jobb, slank og atletisk, men han får sjelden match på datingmarkedet. Kan det være høyden?

  • Frode Thuen

Det har vært mye ståhei om datingmarkedet i høst, og det meste har kretset rundt godt voksne kvinners såkalte markedsverdi. Men denne debatten gjelder minst like mye for menn, og jeg synes det er rart at dette har kommet helt i bakgrunnen.

Selv er jeg en mann i midten av 50-årene, skilt med to voksne barn, som har vært på og av datingmarkedet i flere år. Og det jeg har lært, er at datingapper ikke egentlig er aktuelt for sånne som meg. For der får jeg svært sjelden match, selv om jeg i perioder har vært ganske aktiv.

Om det skyldes alderen eller utseendet, vet jeg ikke. Jeg tror egentlig jeg ser helt vanlig ut, hvilket betyr at jeg ikke er spesielt kjekk, men heller ikke mindre pen – om jeg kan si det sånn. Jeg er for øvrig nokså slank og relativt atletisk for alderen, men jeg er litt lavere enn gjennomsnittet.

For min egen del har jeg vært lite kresen. Jeg har vist interesse både for kvinner jeg tenker er over min liga, og de jeg tenker er på mitt nivå eller lavere i attraktivitet – rent utseendemessig. Men jeg har uansett fått overraskende få treff.

Men noen har jeg da truffet på ordentlige dates, via Tinder, men mest via et par datingsider jeg har benyttet. Også her føler jeg at jeg kommer til kort. Bokstavelig talt, lurer jeg av og til på?

  • Les Frode Thuens svar lenger ned.

Les hele saken med abonnement