Alle barn fryder seg

For nå er det mais i butikken.

  • Henrik J. Henriksen

Mais og ris og en klatt med smør. En helt friksjonsløs rett, umulig å hate og elsket av barn over hele verden. Dette er virkelig en pregløs og regressiv tallerken, som man kan lure på om det er noe vits i å bruke spalteplass på. Kanskje akkurat derfor, og fordi butikkene er fulle av norske maiskolber i et tidsvindu som står åpent akkurat lenge nok til å forspise seg på dem, så løfter jeg den frem.

Bruker du den beste risen du har, duggfriske, supersøte maiskolber og den kuleste risteknikkene i verden, kan selv bare barnemat fremstå helt vidunderlig. Særlig når man lager mat til barn, selvfølgelig. Mange vil si at fersk mais er best på kolben, og det krangler jeg ikke på, men om du vil nyte sesongen fullt ut, kan det være greit å variere litt.

  • Les Henrik J. Henriksens oppskrifter lenger nede i saken.

Les hele saken med abonnement