Psykolog Frode Thuen: Er hun egentlig ferdig med eksmannen?

Samboeren snakker nesten daglig med eksmannen. Og de snakker ikke bare om barna.

Jeg lurer på hva som er normal kontakt mellom skilte foreldre. Hvor mange ganger i uken er det egentlig nødvendig å snakke med ekspartneren? Og hva er det naturlig å involvere hverandre i når man ikke lenger lever sammen?

Jeg som spør, er en mann i begynnelsen av femtiårene som er blitt samboer med en kvinne som er en del år yngre enn meg. Og jeg spør fordi hun har veldig tett kontakt med sin eksmann. De snakker sammen på telefon minst et par-tre ganger i uken, i perioder nærmest daglig. Ikke bare i form av korte beskjeder og praktisk informasjon – de snakker om det meste.

Litt merkelig

Jeg er ikke en sjalu eller kontrollerende type, og det er liksom ikke min stil å spørre henne ut om hva de snakker om eller hvorfor de må snakke sammen så ofte. Det dreier seg vanligvis om små og store ting knyttet til barna og alle slags spørsmål som dukker opp i den sammenheng. Noen ganger tror jeg de også snakker om felles bekjente og opplevelser i deres egne liv, og andre ting som ikke har noe med barna å gjøre.

Jeg synes uansett at det er litt rart at hun har så tett kontakt med eksmannen sin. En mann hun ble skilt fra for mange år siden, og som hun flere ganger har bedyret at hun er helt ferdig meg (uten at jeg egentlig har spurt henne om det). Og det er i seg selv litt merkelig, at hun har hatt behov for å si fra så mange ganger om hvor ferdig hun er med ham, samtidig som de har mye kontakt.

  • Les Frode Thuens svar lenger ned

Les hele saken med abonnement