Nå har jeg gjort det igjen. Skrevet i ukevis om de store anledningene. Slottene. De imponerende middagene. Vinene som koster, men smaker. På tirsdag kom hverdagen og tok meg. Hva skal vi ha til middag? Aner ikke. Piffen var borte. Alle kreative innfall rant ned i sluket. Og jeg valgte å tenke innenfor boksen. Vi bestilte sushi. Syklet bort på hjørnet og hentet boksene hjem. Jeg hadde glemt hvor godt det var.

Det er lenge siden sushi var eksotisk i Norge. Nå er den tredje bølgen her. Ungene i barnehagen spiser sushi med den største selvfølgelighet. Sushi ligger i hyllene i dagligvarebutikken. Samtidig inntar kokkene nye nivå av perfeksjon. I år ble Sabi Omakase i Stavanger tildelt en stjerne i Michelin-guiden og kåret til Nordens beste restaurant. Det betyr at du kan velge i hele spennet mellom en rimelig dagens-boks på din lokale sjappe og renspikket kunst. Så hvordan sette vin til sushi?