• 
               – Det var et poeng for meg at frokosten skulle være amatørmessig. Jeg hadde syv sorter syltetøy på bordet, makrell i tomat og geitost, samt melk, kaffe og te. Da var frokosten så pass enkel at jeg tror alle falt til ro når de kom her, forteller Thorvald Stoltenberg. Han mener personkjemi har stor betydning. Også i utenrikspolitikken.
    – Det var et poeng for meg at frokosten skulle være amatørmessig. Jeg hadde syv sorter syltetøy på bordet, makrell i tomat og geitost, samt melk, kaffe og te. Da var frokosten så pass enkel at jeg tror alle falt til ro når de kom her, forteller Thorvald Stoltenberg. Han mener personkjemi har stor betydning. Også i utenrikspolitikken. FOTO: Tor Stenersen

Derfor ble kjøkkenbordet Thorvald Stoltenbergs personlige våpen

Noe av det første toppolitikerne gjorde da de kom inn på kjøkkenet hans, var å ta av seg jakken og løsne på slipset.