22. 9. 65.

Det er sekundene Therese Johaug har vunnet sesongens tre intervallstarter med.

Lørdagens renn på Lillehammer var riktignok på 15 kilometer – og ikke 10. Likevel var den suverene seiersmarginen på 1.05 et skremmeskudd til konkurrentene.

Den svenske skiyndlingen og OL-vinneren Torgny Mogren (55) tror – og håper – Johaugs dominans avtar.

– Hun har ikke konkurrert på to år. Hun har trent veldig mye og forberedt seg, så dette kan snu seg raskt. Hun er kanskje i fryktelig bra form. Har hun et gir til, er det umenneskelig, sier Mogren til den svenske avisen Expressen.

Torgny Mogren ble en skihelt i Sverige etter gull på femmila i både 1991- og 1993-VM. I dag jobber han som ekspert for Radiosporten.
Terje Bendiksby, NTB scanpix

– Jeg håper det ikke tar altfor lang tid før noen dytter henne ned til annen- eller tredjeplass. Det hadde vært deilig, fortsetter Mogren, som nå jobber som ekspert for Sveriges Radio.

Imponerte svensker

På 15-kilometeren på Beitostølen lørdag var det altså 1.05 ned til Charlotte Kalla, mens Ingvild Flugstad Østberg fulgte på tredjeplass 1,06 bak.

Etterpå mente Johaug at alt hadde «fungert veldig bra fra første stavtak». «Det var det beste skirennet jeg har gått så langt i år», konstaterte 30-åringen fra Dalsbygda.

Charlotte Kalla gispet etter luft etter å ha klart annenplassen med et nødskrik på Beitostølen lørdag. Men avstanden opp til Therese Johaug var enorm.
Terje Pedersen, NTB scanpix

Det er den tidligere svenske toppløperen Mattias Fredriksson (45) enig i.

– Therese har gått et nivå raskere i dag enn tidligere dager, sa Fredriksson i SVTs langrennssending.

Torgny Mogren var også imponert over løpet.

– Et minutt i verdenseliten er utrolig mye tid. Det er total utklassing, sier Mogren.

Søndag er Johaug i aksjon i stafetten på Beitostølen.