En stund i løpet lå han på rundt 90.-plass - men Tromsø-løperen klarte til slutt å gå seg opp til en syvendeplass i mål på den 28 kilometer lange prologen i Livigno, Italia. Han var 43,4 sekunder bak vinneren Øystein Pettersen.

– Det var vel den beste plasseringen jeg kunne få, bortsett fra helt i starten. Dette er ikke det man drømmer om, men til syvende og sist ble jeg nummer syv, sier Nygaard til iTromsø.

– Hva skjedde i starten?

– Staven brakk på på førsterunden, og det ble et veldig styr å få tak i ny stav - og deretter riktig stav. Dermed havnet jeg litt på halvdistanse. Jeg er ikke så god at jeg kan komme meg fram fra alle posisjoner. Alt må klaffe i dette selskapet, og i dag var jeg ikke god nok, erkjenner Nygaard.

Han føler seg i OK slag og ser fram mot fortsettelsen i januar. De neste løpene i Ski Classics er Kaiser Maximilian Lauf (60 km) den 12. januar, La Diagonela (65 km) 19. januar og Marcialonga (70 km) den 27. januar.

– Jeg har troen på det jeg har gjort i oppkjøringen og ser fram mot januarrunden - først og fremst Marcialonga. Jeg må trene godt, alt må klaffe - hvis ikke blir det kun hederlige plasseringer, sier Andreas Nygaard, som tok tre seiere i Ski Classics i fjor.