Helgens ski-NM på Gåsbu var Sjur Røthes siste sjanse til å overbevise landslagsledelsen om å bli tatt ut i Norges OL-tropp. Dessverre for vossingen måtte han stå over dagens 30 kilometer fellesstart grunnet sykdom.

Selv sier Røthe at håpet om å bli tatt ut til vinter-OL i Sør-Korea nå er over:

– Ja, den drømmen er over. Det blir ikke OL på meg. Å gå OL var jo det store målet, så selvfølgelig er det kijpt at jeg går glipp av det.

Likevel var ikke 29-åringen altfor skuffet over at han ikke fikk vist seg frem under dagens tremil i NM:

– Jeg tenker ikke så mye på at jeg ikke fikk vist meg frem i dag. Det var egentlig aldri noe alternativ å gå NM. Jeg kunne ha stilt i dag og gått bak i feltet, men det er ikke interessant når kroppen ikke fungerer, sier Røthe.

– Skuffende sesong

Røthe har slitt med sykdom hele sesongen, og ble før jul diagnostisert med Bekhterevs sykdom, en revmatisk sykdom som medfører stivhet i rygg og bekkenet. Dette var også årsaken til at han måtte bryte Tour de Ski tidligere i januar, hvor han gikk inn til henholdsvis 61.-, 46.-, 40.- og 18. plass i rennene han deltok i.

Røthes beste plassering i verdenscupsammenheng denne sesongen er 13. plassen fra Toblach 17. desember. Han er ikke fornøyd med resultatene.

– Det er ganske lett å oppsummere sesongen, egentlig. Den har vært skuffende. Mest skuffende er det at jeg ikke har hatt en kropp som har fungert 100%, konstaterer langrennsløperen.

Røthe sier at formen har variert den siste tiden, men at kroppen fremdeles ikke spiller på lag.

– Det har vært litt opp og ned etter jeg brøt Tour de Ski. Totaltsett har ikke kroppen fungert, og det er derfor jeg ikke gikk NM i dag.

Håper å få gått skirenn før sesongslutt

Planene for tiden fremover er Røthe usikker på.

– Nå skal jeg ta fri noen dager, men utenom det vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg skal i alle fall prøve å få snudd hodet rundt litt, og få tankene over på noe fornuftig. Det går faktisk mest utover skallen når jeg ikke får gått renn, sier Røthe.

Enda formen har vært dårlig i lengre tid, har ikke Røthe gitt opp håpet om å gå flere skirenn også denne sesongen.

– Jeg håper å få gått litt renn på slutten av sesongen. Det er målet nå. Jeg håper å få ut makspotensialet mitt, sier Røthe som har sett seg ut femmilen i Holmenkollen i mars.

– Det kjennes langt frem dit, men hovedmålet er å få gått i Holmenkollen.

Vinter-OL i Pyeongchang går av stabelen 9. februar.