– Jeg er ikke så høy, så det er kanskje ikke så rart at de overså meg, sier Sjur Røthe og ler.

Ifølge hjemmesidene til Norges skiforbund ble langrennsløperen fra Voss opprinnelig vraket til helgens verdenscuprunde i Davos. Røthes navn var ikke å finne i troppen som ble publisert på nettsidene, og han sto av den grunn heller ikke oppført på listen over de uttatte løperne i de fleste nyhetsmedier.

Men til Bergens Tidende bekrefter Røthe at han befinner seg i den sveitsiske fjellbyen sammen med landslaget. Der skal han gå søndagens 15 kilometer i fristil.

– De hadde bare glemt å ta meg med, forklarer Røthe.

Etter en times tid oppdaterte Skiforbundet sine lister. Da hadde de også husket på vossingen.

Måtte bryte

Dersom han faktisk ble vraket, ville det nok uansett skapt få reaksjoner. Sesongens første verdenscuprenn forløp nemlig ikke helt slik 29-åringen hadde sett for seg.

Allerede tidlig på klassiskdelen av fellesstarten med skibytte på Lillehammer ble Røthe plaget av ryggsmerter, og bestemte seg etter hvert for å bryte.

Vossingen har slitt med ryggsmerter i en måneds tid, men har ikke funnet ut hva som er årsaken til problemene. Etter løpet på Lillehammer sa han at han famlet litt i blinde.

Likevel ble han altså tatt ut til verdenscupen i Davos.

– Jeg håper det er blitt bedre. Ryggen fungerte bra da jeg skøytet på Beitostølen, og jeg hadde en fin hardøkt i dag, sier han, og legger til:

– Men jeg forstår hvis landslagsledelsen har vært usikre på meg.

OL-øvelse

– Frykter du at ryggen skal bli verre av å gå renn?

– Jeg tror ikke det kan bli stort verre, det blir i alle fall ikke det etter hardøkter. Så jeg er ikke redd for at det kommer til å bli veldig vondt, sier Røthe.

15 kilometer fristil er en av øvelsene på OL-programmet i Pyeongchang, som 29-åringen i normalt slag vil være en het kandidat til å få gå.

Derfor er det ekstra viktig for Røthe å vise seg frem i Davos. Sesongen hans til nå har jo neppe styrket hans kandidatur.

– Det er et kjedelig svar, men alle renn er viktige. Dette også. Men ettersom det er en OL-distanse, så betyr det kanskje litt mer. Det er uansett ikke noe jeg tenker mye på, sier han.