Ingen tviler på at Bjørgen vil være å se i renn før sesongen er over. Det var uvant for henne å være tilskuer da de beste tok seg rundt løypa.

Bjørgen kjenner Beitostølen godt fra sine mange år som aktiv, og hun lover å komme tilbake.

Derfor var det godt å kunne spenne på seg skiene da alle konkurransene var over, også den siste – for sponsorene. Bjørgen sto på sidelinjen og heiet sammen med samboer Fred Børre Lundberg, og det hadde sin grunn.

Marit Bjørgen heiet sammen med Fred Bjørre Lundberg og Torbjørn Johansson.
METTE BUGGE

40 dager til termin— Hun coacher oss, og driver oss hardt på trening, sier styreleder Torbjørn Johannson i Asko. I likhet med de andre, var denne stafetten hans første med ski på bena. Selv om distansen bare var 1,5 km, føltes det hardt. Statoil vant.

Bjørgen satser på å komme igjen som vinner. For henne var det natrurlig å prøve løypa og føret i skumringen. Hun var ikke med løperne på snøsamlingen i Val Senales.

— Det er første gang jeg har ski på bena denne vinteren, men jeg har jo gått på rulleski, sier hun.

Magen er stor, slik det er når det kun er 40 dager igjen til fødsel. Terminen er 23. desember.

— Hvordan er det å se lagvenninner stake. Egil Kristiansen sier at du startet trenden?

- Tøft av Ingvild

— Jeg vant et sprintrenn med staking her for noen år siden. Det var tøft av Ingvild (Flugstad Østberg) å velge å gå uten feste i dag. Det var noen flere også som gjorde det, og jeg synes det er imponerende.

- Hva synes du om at Martin Johnsrud Sundby og flere andre ble disket?

-Det var jo sagt på forhånd hvordan reglene skulle håndheves. Det er bra de tar det standpunktet at man ønsker å beholde klassisk, sier Bjørgen, før hun skøyter av gårde.

Sportssjef Vidar Løfshus liker det han ser. Bjørgen er en ener, som helt sikkert tar opp kampen med resten av eliten så fort hun er tilbake. Med den treningen hun legger ned, vil hun stå godt rustet til å bli en av toppene igjen.