LAUSANNE: Rett før klokken 23.00 kom skistjernen med sitt reisefølge til hotellet i Lausanne, byen der hennes OL-skjebne skal avgjøres.

– Jeg venter med å si noe til tirsdagen, sa Johaug til Aftenposten.

Med seg hadde hun blant andre sin manager, Jørn Ernst, advokat Christian B. Hjort og kjæresten Nils Jakob Hoff. Heller ikke Hoff ønsket å svare på spørsmål på vei inn på hotellet. Det gjorde derimot manageren og advokaten.

– Vi har brukt noen dager i forkant nå med forberedelser, sier Ernst.

På samme hotell bor også Mike Morgan, den engelske stjerneadvokaten som skal føre Johaugs sak i CAS.

– De har lagt frem sitt opplegg og det har vært noen dager med forberedelser sammen med dem, forteller manageren.

– Verdifullt for oss

Tirsdag skal Therese Johaug møte i idrettens voldgiftsrett (CAS) for å forsvare seg etter at hun testet positivt på det anabole stoffet clostebol i september 2016.

Johaug ble utestengt i 13 måneder av det norske domsutvalget, men dommen ble anket av det internasjonale skiforbundet (FIS) til CAS, det øverste ankeorganet i idrettstvister.

Mandag skal teamet ha en full arbeidsdag sammen med blant annet Mike Morgan. I tillegg blir det satt av litt tid til at skiesset skal få tatt seg en treningstur.

Engelskmannen har lang erfaring med saker i CAS og er blitt hentet på grunn av sin ekspertise.

– Det er veldig verdifullt for oss, da får vi gode innspill om særtrekk ved CAS, sier Johaugs forsvarer, Christian B. Hjort.

Blant annet har Morgan med hell forsvart Maria Sjarapova i den internasjonale idrettsdomstolen. Den gangen fikk han redusert tennisstjernens utestengelse fra 24 til 15 måneder.

Morgan og hans team har funnet frem til nye CAS-dommer som skal brukes i høringen på tirsdag, men Hjort ønsker ikke å opplyse hvilke dommer det handler om.

– Hovedtrekkene i det vi sa i domsutvalget vil vi opprettholde også i CAS med referanse til ytterligere noen saker. Det er flere spørsmål der som vil belyses i enda større dybde.

– Kan du konkretisere det?

– Nei, det ønsker jeg ikke nå, sier Hjort.

Første fysiske møte

Johaug og hennes norske team har ikke hatt mer enn telefon- og videokontakt med Morgan foreløpig. De siste dagene er blitt brukt på hvordan det engelske teamet ønsker å føre saken i CAS. Det første fysiske møtet mellom dem blir mandag.

– Det blir stort sett et par møter med de engelske advokatene. Vi skal gå gjennom hva som skjer i CAS og forberede saken. De skal sikkert ut og trene litt og sånn også, sier Ernst på veien inn på hotellet.

– Det har vært nyttig for oss at han slutter seg til vår tenkning av saken med sin ekspertise. Så vil han også ytterligere bygge den ut, sier Hjort.