– Jeg så skishowet på TV i fjor og likte det jeg så! Jeg synes alltid det er gøy å gå i Holmenkollen, og det ville vært veldig stas om jeg fikk konkurrere i Holmenkollen Skishow i juni, sier den finske langrennskometen Krista Pärmäkoski.

Under ski-VMs 15 kilometer med skibytte i Lahti lå den finske jenta lenge i tet sammen med Bjørgen, før hun til slutt måtte si seg slått av den norske skidronningen. Under årets tremil i Holmenkollen kom hun på andreplass, også da bak Bjørgen.

– Vi gleder oss og ønsker Pärmäkoski velkommen. Det er første gang internasjonale stjerner deltar på skishowet i Kollen, forteller Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival.

Krista Pärmäkoski (til venstre) og Marit Bjørgen (midten) utkjempet tøffe dueller på snø i vinter. Her står de på seierspallen sammen med Charlotte Kalla etter fellestarten med skibytte i Lahti-VM, der Bjørgen vant.
NTB scanpix

Holmenkollen Skishow er gratis for publikum og består av konkurranser i kombinert og langrenn, i tillegg til 100 meter sprint der blant andre Ludvig Søgnen Jensen stiller til start.

Jensen er regnet som verdens raskeste med ski på beina med en verdensrekord på 11,03 sekunder.