Skiathlon strykes for både kvinner og herrer. Klassisk sprint forsvinner. Jaktstarten blir på 30 kilometer for menn og 15 kilometer for kvinner. Og man skal gå lagsprint med en utøver av hvert kjønn. Og det kan gjerne legges inn elementer av skicross i sprintene, som for eksempel hopp.

Det er forslagene som ble lagt frem under FIS sitt høstmøte i Zürich i forrige uke. Avgjørelsen skal bli tatt på Fis-kongressen i mai, og kan bli innført til VM i Seefeld i 2019.

Men forslagene har fått skarp kritikk fra langrennsmiljøet. I går gikk verdens beste sprinter på kvinnesiden, Maiken Caspersen Falla, ut og slaktet forslagene, og i dag følger svenskenes Calle Halfvarsson opp.

– Det er jo ikke seriøst. Jeg kan ikke fatte hvordan de tenker. De testet jo et hopp i verdenscupsprinten i Quebec, men det var bare tullete. Jeg har aldri sett noe så idiotisk, sier Halfvarsson til Expressen.

Halfvarsson deltok ikke i løpet, men så på løpet på tv. Eller i alle fall deler av løpet. Han synes det så pinlig ut, og måtte slå av tv-en.

– Det er barnegreier, som de kan holde på i Kalla Anka-cup (ungdomskonkurranse). Det burde Fis forstå selv. Men åpenbart er de ikke så smarte, sier Halfvarsson til Expressen.

Han mener at det virker som om Fis har panikk for at de har mistet publikum, men mener selv at de bør se andre steder enn det de gjør i forslagene sine. Han vil at de skal se mot skiskytingen, hvor man legger konkurransene til steder man vet det vil komme mye publikum.

Men det er likevel ikke alle av forslagene som får strykkarakter fra svensken. Han mener det kan være fornuftig å kutte ut skiathlon, og erstatte det med jaktstart.

Men ifølge Vegard Ulvang, leder for Fis' langrennskomité, er det absolutt sannsynlig at endringsforslagene blir vedtatt. Ifølge Ulvang kom det frem at man vil droppe 30/15 km fellesstart med skibytte (skiathlon) og isteden innføre 30/15 km jaktstart med utgangspunkt i resultatlisten fra 15/10 km intervallstart.