Før den avsluttende 1500 meteren søndag, kunne Sverre Lunde Pedersen juble for andreplass på lagtempoen fredag, og tredjeplass på 5000 meteren. Pallplassen i Heerenveen sikret han også tredjeplass sammenlagt i verdenscupen.

— Det var en ny sterk 5000 meter, og jeg er kjempe fornøyd med å være på pallen i dag, og i tillegg havne på pallen sammenlagt. Det er mange sterke tider her i dag, så det viser at jeg har et høyt nivå inne, sier Lunde Pedersen.

Håper å slå Kramer

Med tre VM-medaljer i år, er fanaløperen veldig fornøyd med sesongen. Nå begynner kampen for å slå den uslåelige Sven Kramer.

— Det er vanskelig å si når jeg skal slå Kramer, men jeg håper å slå han på et tidspunkt. Jeg har løftet meg til et nytt nivå denne vinteren, og begynner å ligne på noe.

Men på lørdagens 5000 meter var Kramer igjen uslåelig, og cruiset inn til en klar seier, nesten fem sekunder foran Lunde Pedersen. Men i allround-VM forrige helg viste han tegn på at det er mulig å slå han allerede neste sesong.

— Det er allround jeg har best sjanser på. Men på 5000 meter er han helt rå, så det er på allround jeg må gjøre det, sier han.

Tatt gode steg denne sesongen

Etter en litt tøff start med tre runder på 30 blank, tok Lunde Pedersen seg opp på mellomrundene, og trener Sondre Skarli mener det var her han sikret pallplassen.

— Det var sterkt å levere en så god tid uten en makker. Han måtte kjøre hele løpet alene, og det er tøft på en 5000 meter. Jeg var litt skeptisk etter starten, og tenkte dette blir tøft. Så jobbet han tøft midtveis, og der gjorde han mye av løpet sitt.

Treneren er fornøyd med stegene Lunde Pedersen har tatt denne sesongen, og tror ikke han er langt fra de toppen.

— Nå har han gått de tre siste 5000 meterne på 6.15 og 6.16. Så han har stabilisert seg på et veldig høyt nivå nå. Han tar steg hele tiden. Det går veldig fremover og han begynner å lukte på de to beste, sier Skarli og legger til

— Han kan være med å slåss hele veien neste sesong. Men det er vanskelig å si om han kan slå de to beste, men det er det vi trener mot og som er målet vårt. Det viktigste nå er at han fortsetter å ta steg.

Må holde hjulene i gang.

Etter 1500 meteren i morgen er sesongen over for Lunde Pedersen. Da venter det noen velfortjente dager hjemme.

— Han skal få en friperiode, være mye hjemme og trene litt som det passer seg. Men han må holde hjulene i gang, det kommer ikke av seg selv, sier Skarli som starter opp igjen samlingene i mai.