Å gå på skøyter midt i juli er en fjern tanke for de fleste, men ikke for Fana-løperne Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen og Håvard Lorentzen.

De har nettopp avsluttet treningsleir i Inzell i Tyskland, der de har lagt grunnlaget for sesongens hovedmål – prøve-OL i sørkoreanske Pyeongchang og VM på Hamar.

— Det har vært en bra treningsleir, med flere hardøkter. Vi har vært litt tidligere på is i år enn tidligere, men det er bare positivt, sier Lunde Pedersen.

På isen midt på sommeren

Trekløveret fra Fana IL har vært i trening siden 1. mai, men kom seg på isen først i slutten av juni. Lunde Pedersen er glad for at tørrtreningen er over.

— Det er skøyteløpere vi er, så vi vil jo helst være på isen. Det er litt spesielt å gå på is midt på sommeren, men det er mye gøyere enn den grunntreningen vi har hatt den siste tiden. Det er litt tyngre enn vanlig for kroppen, men det går fint, sier skøyteløperen, som på ingen måte har tatt sommerferie.

SE PÅ MEG: Sverre Lunde Pedersen (24) ønsker å nå et yngre publikum. Opptak fra treningsleirene er en måte å vise frem skøyteidretten. (Foto: AP Photo/Markus Schreiber)

Med seg på til Tyskland har osingen med seg et actionkamera – et lite og slitesterkt videokamera. Med den har han filmet rundene på isen i Inzell.— Jeg har kjøpt meg et actionkamera, så jeg prøver å bruke det litt i treningen. På denne måten kan folk få mer innsikt i hvordan vi trener. Det er veldig stille fra oss skøyteløpere frem til sesongen begynner, så det er greit å holde interessen blant folket, sier han.

Får app-hjelp

Videoen, som du kan se øverst i artikkelen, håper Lunde Pedersen vil bidra til å øke skøyteinteressen blant de yngre.

— Det er en del av å bygge en profil og å prøve å nå ut til de litt yngre gruppene. Det er mange eldre som er interessert i skøyter, men vi må prøve å vise at det vi driver med er gøy og kult. Det er vanskelig, spesielt siden Norge gjør det så bra i andre vinteridretter, sier 24-åringen.

- Er du en god fotograf, Lunde Pedersen?

— Nei, ikke noe spesielt. Jeg har en app som hjelper meg litt. Jeg tar noen opptak på trening, og så tar appen og redigerer det for meg. Det ser mye bedre ut enn om jeg hadde gjort det selv, ler han.