Tre Fana-løpere utgjorde Norges bidrag på 1500 meter herrer søndag, men det ble for langt frem til nederlandske Kjeld Nuis. Sindre Henriksen (24) ble nummer 20 med tiden 1.47,36, mens Håvard Holmefjord Lorentzen ble søndag nummer 22 med tiden 1.47,97 på en distanse han ikke har gått på to måneder.

Pedersen (24) ble best av de tre og gikk inn til 14. plass på VM enkeltdistansers siste dag i Sør-Korea. Tiden ble 1.46,99, i overkant av to og et halvt sekund bak Nuis.

– Jeg hadde håpet på bedre, men et feilskjær i tredje sving gjorde at jeg mistet fart og posisjon, og at jeg ble litt reservert i svingene resten av løpet, sier Pedersen.

Antibiotikakur

Sykdom tidligere i uken, og en antibiotikiakur, gjorde at Pedersen ikke ble helt klar.

– Likevel fikk vi med oss bronsemedalje på lagtempoen, og vi var veldig nære gullet. Det viser at vi har bra med potensial inne, og at vi kan gjøre det bra her under OL neste, sier Pedersen.

Nå skal Pedersen hjem til Bergen før oppladning til allround-VM på Hamar. Sykdommen har begynt å løsne, og Pedersen har målet for Hamar klart etter en vanskelig forsesong.

– Medalje er målet. Jeg trener ikke for å bli nummer 14, som jeg ble i dag, sier Pedersen.

NRKs ekspertkommentator, Even Wetten, uttalte følgende til kanalen etter 1500 meteren.

– Sverre må bruke dagene mot Hamar godt. Det blir nok for tøft å tukte Sven Kramer, men han kan være med og kjempe om sølv og bronse. Pilene har pekt noe oppover etter en trøblete forsesong.

Går for sammenlagtseier

Sindre Henriksen (24) ble nummer 20 med tiden 1.47,36, på distansen han håpet å gå fortest. I par med Zbigniew Bródka skulle Henriksen kline til det siste han hadde.

– Han dunket til hardt med meg, så jeg tror vi slet hverandre litt ut. Dette var et skuffende løp. Jeg fant aldri flyten og følte meg tidlig sliten. Jeg føler jeg har mer inne, men slik er det av og til i idrett, sier Henriksen etter løpet i Gangneung.

Alt i alt er Henriksen fornøyd med VM i Sør-Korea, særlig medaljen i lagtempo.

– Det var min første medalje i lagtempo, og jeg følte jeg gjorde en bra jobb der. Ellers var det litt opp og ned, sier Henriksen.

FØRSTE MEDALJE: – Det var min første medalje i lagtempo, og jeg følte jeg gjorde en bra jobb der. Ellers var det litt opp og ned, sier Sindre Henriksen (24).
MICHAEL KOOREN / X01210

Nå venter allround-VM på Hamar i starten av mars. Med den gode opplevelsen fra allround-EM i Heerenveen friskt i minne, ønsker han å ta nye steg på «hjemmebane».

– Nå skal jeg prøve å prikke inn formen enda litt mer. Med litt runder og mengde i beina skal jeg finne flyten igjen på lange distanser, og få godfølelsen, sier Henriksen, som til slutt ønsker å ta sammenlagtseieren i lagtempo med seier i verdenscupfinalen i Stavanger.

– Ikke noe ekstraordinært

Lorentzen fikk ikke helt opp farten på 1500 meter, og var halvsekundet for sakte på alle rundene.

– Jeg var spent siden det er to måneder siden sist, og det ble et helt greit løp, ikke noe ekstraordinært, sier Lorentzen.

På 500 meter leverte 24-åringen over egen forventning.

– 1000 meteren var bra, og 1500 på det jevne. 1000 meteren var min beste sjanse på medalje, men så viste det seg at jeg var nærmest på 500 meter. Alt i alt er jeg fornøyd med helgen, sier Lorentzen.

BEDRE PÅ 500 METER: Håvard Holmefjord Lorentzen (24) trudde 1000 meteren skulle være hans største medaljesjanse, men Fana-løperen var nærmere på 500 meter.
Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Fana-løperen skal nå rett til Canada og akklimatisere seg til enda en ny tidssone. Sprint-VM venter om snaue to uker.

– Jeg håper og regner med å kjempe i toppen, sier Lorentzen, som deretter skal avslutte verdenscupen i Stavanger.

Ida Njåtun var eneste norske som stilte på kvinnenes 1500 meter. Tiden 1.59,15 holdt til en 16. plass, 5.07 sekunder bak vinneren Heather Bergsma fra USA.

Hør den siste utgaven av BT-sportens podkast: