TSJEKKIA-NORGE 1–0 etter overtid

Norge overrasket stort og holdt Tsjekkia til 0–0 etter tre perioder i Ishockey-VM torsdag. Dermed gikk kampen videre til overtid.

Der avgjorde Tsjekkia etter snaut to minutter.

Likevel får Norge ett poeng med seg fra kampen, noe som vil bli mottatt som en sensasjon i hockeyverden.

– Jeg er stolt av å være nordmann i dag, var dommen fra Eurosport-ekspert Espen «Shampo» Knutsen.

– Jeg var helt sikker på at vi skulle vinne

- Det er en bra gjennomført kamp. Vi gjør dem frustrerte. Vi skulle gjerne skapt litt mer, men alt i alt synes jeg vi gjør en kjempematch. Kvartfinalehåpet lever i aller høyeste grad, sa Sjur Robert Nilsen, Norges assistenttrener, til Eurosport.

- Det er surt nå. Vi gjør tre gode perioder. Med litt flyt kunne vi vunnet dette i dag. Lars står jævlig bra, sa Niklas Roest.

Lars Haugen ble kåret til Norges bestemann. Keeperen stoppet 31 skudd.

- Det var surt. Vi kunne like gjerne vunnet i dag. Den sitter nok godt i utover den kvelden den scoringen. Jeg var helt sikker på at vi skulle vinne. De var merkbart nervøse, og var ikke komfortable.

Tapte 0–7 sist

Da lagene møttes i VM i fjor, vant Tsjekkia med knusende 7–0.

Norge hadde tidligere spilt 13 ganger mot Tsjekkia i VM-sammenheng - og kun vunnet én gang. Den overraskelsen kom for akkurat syv år siden - på 11. mai 2010 i Mannheim, Tyskland.

Tsjekkias spillere figurer samlet sett i langt bedre lag enn de norske. Syv av spillerne i Tsjekkia-troppen representerer for eksempel NHL-klubber.

På Norges lag er Montreal Canadiens-spiller Andreas Martinsen eneste mann i NHL.

Norge har nå sju poeng fra sin gruppe, med tre kamper igjen å spille. Norge har igjen både stormaktene Finland og Canada.

Saken oppdateres