Jostein Loe lover å komme tilbake etter det dramatiske fallet i Vikersund. 22-åringen har ikke mistet lysten på skiflyging.

– Det var ubehagelig, sier prøvehopperen fra Raufoss til NTB etter en natt på Drammen sykehus.

– Det går bra etter forholdene. Skuldra er ute av ledd, og jeg har pådratt meg brist i overarm og skulder, forteller Loe.

Det ble panikk da den rutinerte prøvehopperen gikk kast i kast nedover verdens største skiflygingsbakke. Loes skrik forsterket inntrykket i det dramatiske fallet.

– Motet er på topp, jeg kommer sterkt tilbake, forsikrer Raufoss-hopperen.

Ble for ivrig

Slik forklarer han det stygge fallet:

– Jeg kjente tidlig mot hoppet at jeg ikke hadde den følelsen jeg normalt har. Jeg ble ivrig og startet satsen veldig tidlig og måtte holde igjen.

– Jeg følte jeg tok meg greit inn igjen i lufta, men gikk veldig kast i kast ned unnarennet. Det var ubehagelig, sier den forslåtte hopperen.

Han ble umiddelbart kjørt til sykehus etter fallet.

Daniel-André Tande har selv falt i hoppbakken. Norges hoppkonge i vinter så ikke Loes fall selv, men fikk raskt høre om dramatikken.

– Det er hoppernes skrekk. Du vil ikke at det skjer. Jeg så det akkurat ikke, heldigvis. Det er slik du ikke liker å se når du skal hoppe, sa Tande.

– Han er en tøffing

Trener Stig Morten Fredheim var svært overrasket da eleven feilet i Vikersundbakken.

– Det kom overraskende. Han er rutinert og har hoppet her fire år på rad og vært nær 200 meter. Det var fullt og helt hans egen feil. Forholdene var fine. Derfor var det ekstra overraskende, sa Fredheim til NTB fredag kveld.

– Men han er en tøffing, fortsatte treneren.

Det er uklart når den uheldige prøvehopperen, som satte en støkk i både hoppere, trenere og tilskuere, er tilbake igjen i hoppbakken.

(©NTB)