VIKERSUND/OSLO: Raufoss-hopperen, som var den niende prøvehopperen som satte utfor i skiflygingsbakken i Vikersund fredag kveld, falt høyt oppe i bakken.

Loe ble raskt tatt til sykehus, forteller kommunikasjonsansvarlig for Vikersund-rennene Mona Melanie Lindseth.

– Informasjonen fra rennlegen er at han er lett skadet. Han har slått spesielt skulderen sin hardt og er sendt til Drammen sykehus for sjekk. Han har det etter forholdene bra, skriver Lindseth til Aftenposten i en tekstmelding.

Hopperen som ødela seg i mamutbakken i Vikersund fredag kveld, ble sendt til sykehuset i Drammen. Der ble det konstatert brudd i overarmen, brudd i kragebeinet og skulderen ute av ledd. Kjøreturen fra Vikersund til sykehuset ble ikke særlig behagelige for unggutten. Han måtte tilbringe natten der.

– Behandlet for skulderskade

– Jeg fikk bare så vidt pratet med ham da han satt i ambulansen på vei til Drammen sykehus. Han hadde smerter i overarmen og skulderen, sa trener Stig Morten Fredheim til NTB fredag.

– Så mye mer vet jeg ikke. Faren er med på sykehuset, men vi har ikke fått kontakt i kveld. Det er umulig å spå skadeutfallet før røntgenundersøkelsene, la hopptreneren til.

– Skjønner hvor flatt det er

NRK-ekspert og tidligere verdensrekordholder Johan Remen Evensen publiserte et bilde av at Loe fikk medisinsk hjelp rundt 240-metersmerket.

– Man skjønner hvor flatt 250 meter er i Vikersund, når prøvehopper faller og stopper før han når 250 meter, skriver NRK-ekspert og tidligere verdensrekordholder Johan Remen Evensen på sin Twitter-konto.

Nytt fall

Fredagens prøveomgang og kvalifisering har blitt utsatt flere ganger i løpet av dagen på grunn av sterk vind.

Da rennet først kom i gang, var også Fredrik Bjerkengen, med startnummer 1, uheldig. Det medisinske teamet kom fort til unnsetning da Bjerkengen gikk i bakken.

Det gikk bra med Bjerkengen, som vinket til publikum da han forlot unnarennet like etterpå.

(©NTB)