HAMAR: Han smilte, lo forsiktig, der han snakket seg gjennom tre perioder med «mannfolk-hockey» fra CC Amfi i Hamar.

Todd Bjorkstrand var fornøyd. Men tok på ingen måte av etter den taktiske triumfen i serieåpningen.

– Vi er veldig fornøyde med å reise hjem herfra med tre poeng. Vi skal nyte dette litt nå, men vi må også begynne å forberede oss til torsdagens hjemmekamp. Kampene kommer tett nå, sesongen er i gang, det blir tøft på torsdag, sier Bjorkstrand til Aftenbladet.

Todd Bjorkstrand gikk i garderoben med 2–1-seier og tre poeng etter første seriekamp. Like etter kampslutt var tankene allerede på torsdagens hjemmeåpning.
VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Ikke helt kampplanen

Laget hans så litt avventende ut i 1. periode. Men kom seg. Og de var flinke til å ligge kompakt og vente ut Storhamar. Den regjerende dobbeltmesteren hadde sine sjanser og haugevis av skudd. Likevel var det bare tidvis at det ble riktig farlig foran Henrik Holm.

Bjorkstrand vant den taktiske kampen på trenerbenken også.

– Det var ikke helt slik kampplanen vår var. Vi ønsket å legge mer press på dem. De er et sterkt lag, store, de spilte fysisk og var flinke til å holde i pucken og bevege seg. Men vi gjorde en fantastisk jobb. Vi klarte å holde dem utenfor farlig område og vi var flinke til å stå opp for hverandre, roser Bjorkstrand.

– Og guttene blokkerte skudd med alt hva de hadde. Det er det vi må gjøre. Det er slik vi må spille. I dag gjorde vi det vi måtte, sier amerikaneren.

Her har Storhamar akkurat redusert i 3. periode. Flere mål fikk ikke hjemmelaget.
VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Tar selvkritikk

Men det ble hektisk på slutten. For da Oilers pådro seg en lagstraff for seks spillere på isen, og Markus Vikingstad satte seg for å sone tominutteren, scoret Storhamar og tente et visst håp om poeng.

– Den utvisningen var unødvendig. Å ha seks spillere på isen, der må jeg som trener gjøre en bedre jobb, sier han stille og levner liten tvil om at han var skuffet over det.

Mens han satt alene i trenergarderoben, var det mer aktivitet inne i spillernes garderobe. Der satt isposene løst. Det gjorde vondt å slå Storhamar på bortebane.

En av dem som løp rundt med ispose i undertøyet var backen Brandon Burlon.

– Det er ikke så verst nå, det kommer nok i morgen, sier han og flirer.

Patrick Thoresen leverte en god kamp for hjemmelaget. Men Henrik Holm i Oilers-buret klarte han ikke å lure.
Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Tok ansvar

Han ble meldt kampklar etter å ha fått en skøyte i låret i kampen mot Wolfsburg i Tyskland fredag. Men han spilte og gikk foran i hockeykrigen det ble i CC Amfi.

– Det er alltid gøy når vi vinner, det gjør alt annet bedre, også, sier Burlon, med klar adresse til smertene i låret.

– Det går an spille med dette. Det handler om å komme seg gjennom de neste par dagene, helt til skaden er fullt ut leget. Slik at det ikke blir hengende ved utover i sesongen.

– Det ser ut som du har funnet din plass i laget, som en leder, en som går foran?

– Jeg gjør min del av jobben. Jeg stoler på at lagkameratene mine følger etter, uansett hva det skulle være. Det gjorde de i dag. Vi leverte en god jobb. Dette var en sterk borteseier. Så lenge alle bidrar og drar i samme retning blir jobben min enkel, sier backen.