Sparta Warriors - Stavanger Oilers 0–2

SARPSBORG: - Sånne krigermatcher er veldig deilig det. Vi har ikke hatt for mange storseiere i år, og når vi kriger til oss tre poeng er det veldig bra for gruppa, forteller Oilers-kaptein Kristian Forsberg etter kampen.

Med godt over 100 tilreisende fans i Sparta Amfi var det duket for hockeyfest. Det de fikk var imidlertid en krig. Spillemessig tok det aldri av i første periode, men taklingene haglet og det var smågrinete hele veien. Tidligere Oilers-spiller Tommy Kristiansen var tydelig ute etter å irritere.

– Det var ikke noe spesielt, han stod nok bare opp for kameraten sin. Vi snakket sammet etter på og det er ikke noe ondt blod mellom oss, ler Forsberg etter at han og Kristiansen hadde en liten dans på isen.

Kontroversiell scoring

Noe finspill ble også publikum servert, men ikke uten kontroverser. En retur fra Henrik Holm havnet hos en Sparta-spiller som gikk overende og det luktet utvisning for tripping. Dommer lot spillet gå og Oilers benyttet det til det fulle.

Jacob Lagace var sikkerheten selv alene med keeper. 1-0 Oilers og enorm pipekonsert i hallen. Direkte etter scoringen ble det et basketak mellom Mario Lucia og Niklas Roest. Begge endte i boksen for roughing.

FEIRING: Oilers kunne feire med de mange tilreisende bortesupporterne etter kampen mot Sparta.
Christoffer Hjalmarsson

Perioden ble avsluttet med at Lagace ble belønnet med utvisning for filming etter å ha blitt taklet i ryggen bak Sparta sitt mål.

Hendelsesløst

Der første periode bød på mange situasjoner, så roet det seg betraktelig i andre. Fortsatt var det intenst og det smalt i taklingene, men de mange sjansene uteble.

– Det var nok en av årets mest fysiske kamper, men jeg synes vi stod bra opp. De har mange spillere som liker å smelle på, sier Forsberg.

DEBUTAT: Nykommer Greg Mauldin hadde et par halvsjanser, men fikk aldri pucken i nota i andre periode.
Christoffer Hjalmarsson

Riktignok kunne Oilers doblet ledelsen da Phil Lane plutselig kom alene i undertall. Han satte imidlertid pucken klokkerent i stolperota. Periodens klart største sjanse.

Dermed ebbet andre akt ut på stillingen 1-0 til Oilers.

Kamp helt inn

Tredje periode fortsatte i samme spor. Det var en skikkelig kamp ute på isen der det fysiske spillet fortsatte. Sparta presset på for en utligning, men Henrik Holm stod i mot det som kom. Også dette ble en omgang uten alt for mange store sjanser.

FIGHT: Det ble tatt for seg i stort sett alle dueller.
Christoffer Hjalmarsson

En scoring til ble det imidlertid. Brandon Burlon ble taklet småstygt i egen sone uten at dommer reagerte. Da spillet fortsatte så slo Oilers kontra og Markus Søberg kom alene med keeper. Det endte med scoring.

– Det kunne nok vært flere utvisninger. Særlig den på Burlon så ut som en utvisning. Men som sagt før, jeg vil ikke fokusere på dommerene. Det handler om å vinne kamper for oss, slår Bjorkstrand fast.

Mot slutten tok Sparta ut keeper, men en grinete Kristiansen sørget for at trykket ble kortvarig når han pådro seg to raske utvisninger. Dermed vant Oilers 2-0 i Sparta Amfi.