Manglerud Star - Stavanger Oilers 3–5

Oilers har fått for vane å levere mange skudd i løpet av en kamp, og det var også tilfellet mot Manglerud Star denne kvelden. Det ble skutt, skutt og skutt - uten den helt store uttellingen i første periode.

MS på sin side viste en dødelig effektivitet og leverte kontringer av høy klasse. Det var også hjemmelaget som tok ledelsen, dog med litt kontroverser. David Morley mente han ble taklet i ryggen, men dommer lot spillet gå. MS gikk rett på mål og satt inn 1-0.

– Jeg har sett det på video i etterkant og det burde nok vært en utvisning der. Det er dog bare én av mange situasjoner i løpet av kampen, sier en diplomatisk Todd Bjorkstrand etter matchen. Treneren var tydelig lettet etter en ny jevn match mot MS.

– De er vanskelige å spille mot. De jobber knallhardt og er raske i kontringene. Vi hadde et par situasjoner som vi leste feil og de slo kontra, men vi fant en vei og sikret seieren. Det er det som teller. Det er alltid deilig å vinne, smiler Oilers-treneren.

Jacob Lagacé setter pucken i buret for Oilers.
Junge, Heiko / NTB scanpix

Oppsiktsvekkende statistikk

Oilers fortsatte avslutningsfesten, uten uttelling, før laget endelig sperret utsikten til keeper. Even Myreng Kjellesvik leverte en lompe fra blålinjen, som til slutt havnet i garnet. 1–1.

Deretter ble Oilers straffet knallhardt. MS brøt og kom tre mot én. Pucken ble spilt på tvers og Henrik Holm måtte kapitulere nok en gang. Dette var MS sitt tredje skudd i kampen.

Et snaut minutt senere var det igjen balanse i regnskapet. Oilers utnyttet et overtall og fikk mange spillere inn foran keeper. Etter litt krangling fikk Phil Lane vippet pucken i nota. 2-2 holdt seg til pause.

Det oppsiktsvekkende var at Oilers vant skuddstatistikken 22-4 denne perioden.

– Det er mange skudd, ja, er Bjorkstrand sin korte melding før han legger til:

– Husk at det er et bra lag som slo Storhamar her 1–0 sist og keeperen deres var meget godt. Det eneste som teller er imidlertid at vi fikk med oss alle poengene.

Todd Bjorkstrands mannskap slet med å få pucken i mål, men det løsnet til slutt mot MS.
Junge, Heiko / NTB scanpix

Dominerende Oilers

Når man stanger og stanger, så er det greit å ha en som virkelig kan sette et eksempel. Det fikk Oilers i form av kaptein Kristian Forsberg. I undertall brøt kapteinen i egen sone før han kriget seg frem og satt pucken i mål. En type scoring som virkelig snur momentum i en match.

– Det målet der er det NHL-klasse over. Undertallsmål og han bare jobber den inn. På det tidspunktet når det står 2-2. Ingen tvil om at det er en viktig scoring for oss, forteller Jacob Lagacé etter kampen.

Trener Bjorkstrand slenger seg på hyllesten og han mener det ikke er tilfeldig at nettopp Forsberg setter den.

– Hans arbeidsinnsats er alltid enorm, det er slik han spiller i hver kamp. Et undertallsmål gir også mye energi til laget. Det er ingen tvil om at det målet betydde mye, slår Bjorkstrand fast.

Det var tydelig at Oilers hadde fått klare beskjeder i pausen, for det var en meget solid utgave som kom ut etter hvilen. Hele laget trykket til over hele banen, og MS hang ikke med.

Jacob Lagacé utnyttet det da han var først på en retur før han satte inn 4-2. På tampen spilte Oilers fire minutter sammenhengende i undertall etter to raske utvisninger. Den stormen ble ridd av og en fortjent ledelse ble tatt med i garderoben.

– Det føles deilig! Man går gjennom opp og nedturer i løpet av sesongen, men det gjelder å holde nedturene korte. Laget har gjort en glimrende jobb og andre har scoret, men jeg er glad for å kunne bidra jeg også, smiler Lagace.

Oilers-spillerne jubler for en ny seier.
Junge, Heiko / NTB scanpix

Historien gjentok seg

Der Oilers virket å ha kontroll i andre perioden, så var det ikke tilfellet under kampens siste akt. Gjestene i Manglerudhallen virket å kontrollere inn seieren, men det var noe tafatt over det hele.

MS gir som kjent aldri opp, og reduserte ved nok en kontring da de kom tre mot én. Hjemmelaget fortsatte å trykke på uten å finne veien forbi Holm flere ganger.

Mot slutten satt Phil Lane sitt andre da han la pucken i åpent mål fra midtsonen. 5-3 til Oilers, som tok sin syvende strake seier og fortsatt er på tabelltopp.

PS: Et skår i gleden var at Lagace gikk ned for telling sekunder før slutt. Oilers-spilleren skrek av smerte, men klarte å skli av isen for egen maskin.

Kampfakta:

Manglerud Star – Stavanger Oilers 3-5 (2-2, 0-2, 1-1)

Eliteserien ishockey, 25. serierunde

Manglerudhallen, 702 tilskuere

Skuddstatistikk: 20-40

Mål: 1-0 Sam Coatta (03:37), 1-1 Even Kjellesvik (08:50), 2-1 Sander Boroczky (15:35), 2-2 Phil Lane (16:27), 2-3 Kristian Forsberg (22:07), 2-4 Jacob Lagace (25:52), 3-4 Boroczky (50:09), 3-5 Lane (58:49)

Dommere: Roy Stian Hansen og Christer Bo Persson

OILERS’ LAG:

Målvakter: Henrik Holm

Backer:

  • 1. par: Patrick Ulriksen og Johannes Johannesen
  • 2. par: Brandon Burlon og Daniel Rokseth
  • 3. par: Even Myreng Kjellesvik og Mats Larsen Mostue

Løpere:

  • 1.rekke: Mario Lucia, Stephan Vigier og David Morley
  • 2. rekke: Philip Lane, Kristian Forsberg og Markus Søberg
  • 3. rekke: Magnus Hoff, Jacob Lagace og Simen Talge
  • 4.rekke: Peter Lorentzen, Jonas Djupvik Løvlie og Henrik Medhus