23-åringen trodde knapt sine egne øyne da klokkene stoppet på 1.47,81 på 1500 meter i Inzell, der landslaget gjør sine siste sesongforberedelser.

Det var en rekordforbedring på nesten tre sekunder, og han befant seg plutselig oppe i et meget celebert selskap.

Bare Sverre Lunde Pedersen (1.47,05), Bart Swings (1.47,36) og Jan Blokhuijsen (1.47,60) var bedre i sesongens første løp.

Ut av skyggen

— Det føltes litt uvirkelig, medgir han.

— Dette var en tid jeg hadde drømt om å få til i løpet av sesongen, og så skjer det i det første løpet. Det er helt sykt, fortsetter han.

Han er av samme årgang som Sverre Lunde Pedersen og Håvard Lorentzen.

Men frem til nå har bergenseren med røtter i Sandviken og bosatt på Nattlandsfjellet vært kraftig i skyggen av sine mer meritterte klubbkolleger.

Nå trer han frem i rampelyset.

- Høyt i verdenscupen

— Jeg er bare to tiendedeler bak en løper som Jan Blokhuijsen, og han er jo europamester, fortsetter han.

— Det var et veldig godt løp, som ville holdt til en høy plassering i A-gruppen i verdenscupen, er landslagstrener Sondre Skarlis dom.

— Han perset jo med 2,6 sekunder. Det skal nesten ikke være mulig, fortsetter han.

Bak Henriksen kom tre nederlendere på 5.-, 6.- og 7. plass, og så fulgte Håvard Bøkko med 1.49,10. Han er hospitant på landslaget, og har utviklet seg med stormskritt i løpet av sommeren og høsten.

Uttaksløp i Stavanger

— Han har utviklet seg veldig etter at han ble med på landslaget. Han er flink til å spørre og lære av de beste, forteller Sondre Skarli.

Henriksen har aldri deltatt i verdenscupen, men det kan det bli en forandring på nå.

— Jeg har jobbet knallhardt over tid, så det er gøy at det endelig begynner å løsne, sier han.

Nå ser han frem til neste helg. Da er det verdenscup-uttak i Stavanger.

— Vi har fire plasser på 1500 meter, og det er mange om beinet, sier Sondre Skarli.

— For Sindre er det nå viktig at han beholder beina på jorden, fortsetter å være læringsvillig og stabiliserer seg på et godt nivå. Hvis han gjentar den prestasjonen han leverte her i Inzell, vet vi at nivået er høyt nok til å gå verdenscup.

Drømmer om EM og VM

Kvalifiseringstiden er 1.49,20. — Da skulle jeg jo ligge godt an. Nå er det bare å prøve å beholde roen, og gjøre jobben fremover, sier Henriksen.

Han har hatt som mål for sesongen å få gå verdenscup. Det er han allerede på vei til å klare. I tillegg til å få gå 1500 meter, håper han også å slå seg inn på lagtempolaget.

— Jeg begynner å få dreis på 3000-meteren min også. Men jeg håper jo at det også skal løsne litt på 5000 meter, med tanke på allround.

— Tenker du på EM og VM?

— Ja, det er absolutt et mål.

Må betale mye selv

Som hospitant på landslaget må han ut med egenandel for å delta på samlingene.

— Det er jo litt tøft økonomisk. Hadde det ikke vært for at jeg har en så god klubb som Fana i ryggen, hadde dette aldri gått. Men går jeg fort nok, så vil vel ting ordne seg, sier han.

Hvis han går fort nok i uttaksstevnet i Stavanger venter verdenscupløp på de rekordraske høyfjellsbanene i Calgary og i Salt Lake City i november.

— Det ville vært en drøm å få komme dit og gå virkelig fort, vedgår Sindre Henriksen.