HAMAR: For to år siden tok Ida Njåtun (26) bronse i allround-VM. I fjor ble hun nummer ni. Denne gangen er Asker-løperen usikker på hvor hun står.

Fordi sesongen har vært tung.

– Jeg håper å få en god følelse og kunne vise noe av det samme som jeg har gjort på trening de siste ukene. Medalje er for mye å håpe på. Så realistisk må jeg være, sier Njåtun.

Sesongen ikke i gang

Hun ble nummer åtte i EM allround i januar, da uten å ha gått løp på en måned. For i stedet for å kunne prikke inn toppform til mesterskap, har det vært motgang.

– Jeg trenger en opptur på slutten av sesongen - inn mot neste sesong. Jeg føler ikke at jeg har kommet skikkelig i gang med sesongen ettersom den har vært såpass trøblete, sier hun.

Gikk på en smell

– Det er mange ting som spiller inn på hvorfor ting er blitt som de er blitt. Vi skal ha en grundig evaluering. Men det ble nok for mye trening inn mot sesongen og inn i sesongstarten. Jeg gikk på en liten smell. Så måtte jeg justere ned treningen kraftig for å få overskudd. Før jeg måtte bygge meg opp igjen. Det tar tid.

Nå ser Njåtun frem til å gå på hjemmebane med kjente fjes på tribunen.

– Det blir veldig gøy, jeg ser virkelig frem til det. Jeg har familie og venner som kommer for å heie, og jeg skal kose meg. For det er jo veldig gøy å gå, sier Njåtun.