Det bekrefter NHL-klubben på Twitter. Balcers er kalt tilbake fra farmeklubben Belleville Senators, hvor han har gjort 26 poeng på 36 kamper i AHL denne sesongen.

Ottawa Senators møter Minnesota Wild lørdag kveld kl. 19 norsk tid.

Balcers ble i september i fjor en del av en kjempehandel som resulterte i at den svenske stjernen Erik Karlsson gikk til Balcers’ gamle klubb San Jose Sharks. Den svenske stjernebacken forlot Ottawa etter ni sesonger.

Balcers er født i Latvia, men flyttet til Norge som 13-åring. Latvieren spilte for Stavanger Oilers fra 2013 til 2016, og noterte seg for 81 kamper og 46 poeng.

Sommeren 2015 ble Rudolfs Balcers tidenes første NHL-draftede spiller fra Stavanger Oilers. Det var California-klubben San Jose Sharks som sikret seg rettighetene til det daværende 18 år gamle talentet.

Året etter gikk han til Kamloops Blazers i Canada. Der spilte han i verdens tøffeste juniorliga, Western Hockey League. 21-åringen leverte så godt i Canada at han sommeren 2017 ble hentet til NHL-klubben som draftet ham i 2015, San Jose Sharks, på en basiskontrakt.

I California spilte han for San Jose Barracuda, Sharks farmerlag. I februar var han med San José Sharks-troppen som møtte Anaheim Ducks, men kom ikke nærmere NHL-debuten enn å varme opp.

Lørdag kveld blir det trolig annerledes for Balcers, og 21-åringen får etter alt å dømme sin debut i verdens beste hockeyliga.