Sindre Henriksen fra Fana IL er på plass i Heerenveen der han skal delta i allround-EM lørdag og søndag sammen med Fana-kollega Sverre Lunde Pedersen og arendalitten Simen Spieler Nilsen.

Sist Henriksen var i legendariske Thialf arena fikk han sitt kjendisøyeblikk i Nederland. Ikke på grunn av gnistrende gode idrettsprestasjoner, men for det spesielle som skjedde på 1500 meteren da han gikk verdenscup i desember.

For ved inngangen til en sving forsvant skøytene under Henriksen, han falt og endte i vantet. Da han reiste seg opp, hadde trikoten sprukket, og boksershortsen var det eneste som reddet ham fra å stå naken foran den syngende hollandske fansen.

Men Henriksen ga seg ikke, 24-åringen gikk til mål og endte som kjendis for sitt underbukseløp.

– Det ble en populær sak både på nederlandsk TV og NRK, sier Henriksen til Bergens Tidende.

Sindre Henriksen bjudar på 😂 Heldigvis tok nordmannen det hele med et smil! Bedre gikk det på lagtempoen: https://nrk.no/1.13268514

Posted by NRK Sport on Monday, December 12, 2016

Han ble også kontaktet av underbukseprodusent og rolegende Olaf Tufte.

– Det var kult, det.

«Typisk Sindre»

Henriksen fikk stor jubel fra publikum i Thialf da han fullførte 1500 meteren i underbuksen. Etter ombyggingen i 2015, har Thialf nå plass til knapt 11.000 tilskuere.

– Man må ta ting med et smil. Nå vet jeg hva jeg skal by på om resultatene uteblir, sier Henriksen med et smil.

Landslagstrener Sondre Skarli sier det først og fremst var kjedelig at Henriksen falt, men husker episoden som veldig morsom.

– Først fulgte jeg ikke med, fordi han hadde ramlet og bare skulle gå til mål, men så hørte jeg enorm jubel. Publikum syntes det var hysterisk, og bare fortsatte å le, sier Skarli som mener situasjonen var «typisk Sindre».

Håvard Holmefjord Lorentzen, som også deltar i helgens EM, varmet opp på indre bane da Henriksen gikk i underbuksen.

– Jeg varmet opp på indre bane da det skjedde. Jeg måtte bare le, og det gjorde alle andre også. Sindre storkoste seg og fikk masse oppmerksomhet, sier Lorentzen.

Vil ha jubel for idrett

Norge har mål om én medalje under EM. At Sverre Lunde Pedersen skal ta medalje på allround er Norges beste mulighet, men også Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko antas å være outsidere til medalje på sprint. Allroundløperen Henriksen, som er relativt fersk på toppnivå, har som mål å kvalifisere seg til den avsluttende 10.000 meteren.

– Jeg har følt meg bedre på de lange distansene i det siste, og farten på de korte har vært bra lenge. Målet er helt klart å være med helt inn, sier Henriksen.

At han har falt to ganger på rad på 1500 meter er en liten utfordring for ham.

– Men jeg kan ikke tenke at jeg skal safe. Da går det for seint, sier Henriksen.

Bedre bane enn Heerenveen får nordmennene ikke. Utenom Vikingskipet på Hamar, selvsagt.

– Heerenveen er vår utenlandske hjemmebane. Vi skjenner omgivelsene og er der ofte både om sommeren og vinteren, sier landslagstrener Skarli og får støtte av Sverre Lunde Pedersen.

– Det er ikke mange som kan matche Heerenveen når det gjelder stemning. Det er alltid veldig gøy å gå der.