Maren Lundby tok seg tilbake på pallen, men klarte ikke å tukte Katharina Althaus. Tyskeren tok sin tredje strake verdenscupseier i hopp.

Lundby fikk opp 85,5 meter i sitt første svev. Dermed var hun 2,3 poeng bak ledende Katharina Althaus. Den tyske jente hadde 85 meter og dårligere stil, men hadde litt tøffere forhold enn Lundby.

Katharina Althaus herjer i sesonginnledningen.
NTB scanpix

I finalen landet totningen på 83,5 meter og endte totalt på 235,5 poeng. Althaus greide 88,5 i sist finalehopp og vant 14,1 poeng foran Lundby.

– Jeg er veldig fornøyd med å klare å ta steg gjennom konkurransehopp, sier Lundby i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

– For meg er det en mye større styrke å klare å snu motgang enn å vinne gang på gang. Fortsatt får jeg ikke sparket slik jeg vil i hoppet, men den dagen jeg gjør det, kan jeg bli veldig skummel å ha med å gjøre.

Anna Odine Strøm landet på 84 meter og var nummer seks etter første hopp. I finalen fikk hun 79 meter og falt ned tre plasseringer.

Silje Opseth hadde 79,5 meter og lå på 13.-plass etter én omgang. Opseth gjentok deretter samme lengde, men tapte seks plasseringer på resultatlista.

(©NTB)