Sverre Lunde Pedersen åpnet verdenscupsesongen med tredjeplass på lagtempoen fredag. Lørdag ble det syvendeplass på 1500 meter. Søndag ventet 5000 meter, og Fana-løperen lå lenge an til å ta tredjeplassen.

– Snuste på tidene

Lunde Pedersen holdt seg lenge på 29-tallet, men fem runder igjen økte tiden opp på 30-tallet. Så presset osingen rundetidene ned igjen, men avslutningen var ikke sterk nok for en pallplass. 30,9 sekunder på sisterunden var ikke sterkt nok, og sluttiden på 6.19,12 holdt til femteplass.

– Jeg satt her og fryktet det verste etter 6.30 på Hamar, men han gjorde et byks. Det var krisenivå på NM, men nå var Sverre på et akseptabelt nivå. Han beveger seg i riktig retning og snuste på tidene som skal til for å nå pallen, uttalte NRKs skøyteekspert, Even Wetten, etter løpet.

To par før Lunde Pedersen leverte Patrick Roest et kanonløp. Lagkamerat Sven Kramer trakk seg fra 5000 meteren grunnet ryggproblemer, men Roest tok ansvar. Med rundetider godt under 30 sekunder, endte nederlenderen på 6.13,02. Den tiden var det ingen som var i nærheten av.

Femteplass på Henriksen

Alexander Rumjantsev ble nummer to på tiden 6.17,67, mens Marcel Bosker ble nummer tre med 6.18,12.

Håvard Bøkko åpnet bra, men fikk det litt tungt på de siste to rundene. Tiden ble til slutt 6.25,08, som holdt til en niendeplass.

Sindre Henriksen ble nummer fem i B-gruppen på 5000 meter med tiden 6.24,93. Fana-løperen var dermed litt over tre sekunder fra en topp-tre-plassering, som ville gitt opprykk til A-gruppen.