Lorentzen vant OL-gull på 500 meter og tok sølv på 1000-meteren i Sør-Korea. Senere på vinteren ble han også Norges første sprintverdensmester siden 1981.

Lorentzen ble også historiens første norske sammenlagtvinner på 500-meteren i verdenscupen. Han fikk også den ettertraktede Oscar-statuetten.

– Vi skulle egentlig til Calgary (Canada) i sommer, men der ble ikke isen klar i tide, sier Lorentzen til NTB.

Han har seks uker med istrening fordelt på Hamar, Inzell og Heerenveen i sommer. Nå venter tre uker med barmark hjemme i Bergen. Så reiser Lorentzen til Stavanger og blir der i fire uker med istrening. Der kommer også sesongdebuten for hans del.

Løft

Lorentzen forteller at han har hatt en kanonsommer.

– Jeg har fått trent akkurat som jeg ville, ikke hatt skader og bare et kort sykdomsopphold (to dager) på grunn av forkjølelse.

Lorentzen har jobbet ekstra mye med to områder: Å gå raskere fra start og holde farten enda bedre til mål på 1000-meteren.

– Jeg føler at jeg er blitt hurtigere og tror jeg går raskere på skøyter enn på samme tid i fjor. Vi har ikke tatt tider, men følelsen er god. Momentet med starten er snakk om teknikk. På 1000 meter er det snakk om å holde toppfarten lenger, sier Lorentzen til NTB.

Årets sprint-VM går i Heerenveen siste helgen i februar.

(©NTB)