Gull i allround-VM i Calgary og gull i VM i Inzell. I toppen i hele sesongen.

Det er Sverre Lunde Pedersens hårete målsetting for sesongen - vinteren etter at han knallet til med OL-gull på lagtempoen sammen med Håvard Bøkko, Simen Spieler Nilsen og Sindre Henriksen.

Gjennombruddet har tydeligvis ikke ødelagt motivasjonen før en vanlig sesong uten OL.

– Gikk ikke som jeg tenkte

– Jeg hadde en bra sesong, men alt gikk jo ikke på skinner. 1500-meteren i OL og VM i allround gikk ikke som jeg tenkte og det gir ny motivasjon, sier Lunde Pedersen.

I tillegg er Bjarne Rykkje ansatt som ny sjef for skøytelandslaget. Nederlenderen som før sommeren tok over for Sondre Skarli, som kronet et fire år langt arbeid med et skinnende OL-gull i Sør-Korea.

Bjarne Rykkje er sterkt merritert med det nederlandske skøytelaget. Her er det Kjeld Nuis som får instrukser under en sprint.
Sergei Grits / TT NYHETSBYRÅN

– Jeg tror det er sunt for kroppen og hodet å få nye ting og impulser i treningshverdagen. Det er gøy med et nytt opplegg og nye økter, sier Lunde Pedersen

– Men Sondre var bra altså, understreker han.

– Han har masse erfaring

Lørdag forbedret han sin egen banerekord på 3000-meter fra Vikingskipet. Den nye rekorden lyder på 3.42,27 etter at han satte den forrige rekorden på Hamar med 3.42,46 i fjor høst.

Hvorvidt vi kan takke nederlandsk inspirasjon for det, er for tidlig å si. Men Lunde Pedersen er altså full av lovord om det nye opplegget.

– Han har masse erfaring i skøytesporten og trent verdens beste lag, Nederland, de siste åtte årene. Det er spennende, sier Lunde Pedersen.

– Mer fokus på kvalitet

– Hva har dere gjort annerledes i sommer?

– Vi har trent litt mer effektivt, kan man si. Mer fokus på kvalitet, mer skøyterelaterte ting. Det har vært kortere økter og mer fokus på kvalitet i stedet for mengdetrening, sier skøytekometen.