Både Kenneth Gangnes og Anders Fannemel leverte varene i første omgang, men måtte nøye seg med henholdsvis tredje— og fjerdeplass, bak Peter Prevc og Severin Freund før den andre omgangen.

Johann André Forfang svevde ned til sjetteplass i den første omgangen.

— Det var et bra hopp. Jeg får trykka bra vertikalt og flyr tidlig, så det var bra. Vi får fortsette med det her så kan det bli bra, sa Anders Fannemel til NRK etter sitt første hopp.

— Hoppet er bra. Det stokker seg litt over kulen, men det er bedre enn i går. Jeg er på skuddhold, og muligheter til å fighte om pallen, sa Kenneth Gangnes.

Gangnes og Forfang reddet dagen

Alle nordmennene var kvalifisert til nyttårsrennet, og Halvor Egner Granerud og Joachim Hauer tapte sine dueller og kom seg ikke til andre omgang.

— Jeg har ikke noen gode svar på hvorfor jeg ikke fikk det til. Jeg må se hoppet på video, sa Joachim Hauer til Aftenposten etter et mislykket hopp.

Johann André Forfang fikk nordmennene til å juble i andre omgang da han hoppet ned til 133,5 meter og til ledelse med fem hoppere igjen på toppen. Når Richard Freitag like etter mislyktes å slå Forfang, var Norge sikret en mann på pallen.

Anders Fannemel mislyktes litt i sitt andre hopp, men rett etter kom Kenneth Gangnes og fikk til et flott hopp på 134 meter som gjorde at var dobbelt norsk med to hoppere igjen.

— Jeg har lyst til å knuse noe

Severin Freund klarte ikke å gjøre noe med Gangnes, og havnet tre poeng bak nordmannen, men foran Forfang som endte utenfor pallen.

For ingen kunne gjøre noe med Peter Prevc fra Slovenia. 136 meter gjorde at han vant sin første individuelle seier i hoppuka.

Daniel André Tande fikk det ikke til og havnet godt nede på resultatlistene. Problemet hans er at bommen er for lav, slik at den 184 cm høye hopperen ikke får bena godt nok innunder seg.

— Jeg har lyst til å knuse noe, men får holde meg unna hopputdtyret, sier Tande til Aftenposten.

— Det er et problem jeg har slutt med i fem- seks år og spurt mange hvordan jeg skal løse det. Jeg har ikke fått et godt nok svar

Resultatliste:

1. Peter Prevc, 272.7 poeng.

2. Kenneth Gangnes, 260.1

3. Severin Freund, 256.8

4. Johann André Forfang, 250.8.

5. Michael Hayboeck, 247,3

6. Richard Freitag, 243.6

7. Anders Fannemel, 241.5

8. Roman Koudelka, 241.0

9. Stefan Kraft, 238.6

10. Daiki Ito, 234.0. Hør Aftenpodden Sports årskavalkade for sportsåret 2015: