En 25. plass i hoppukens første renn hadde verken Johann André Forfang eller mange andre som følger hoppsporten sett for før dagens renn i Schattenbergbakken i Tyskland.

– Skikkelig nedtur

Tromsø-gutten har på forhånd ikke lagt skjul på at han hadde ambisjoner om å kjempe helt i toppen i sammendraget, men etter marerittstarten avskriver Forfang allerede muligheten for sammenlagtseier.

– Det toget er gått, ja. I dag var en skikkelig nedtur, veldig surt og kjipt, sier Forfang, som faktisk kun var et halvt poeng unna å ryke ut av gårsdagens kvalifisering, der Forfang ble sendt utfor med svært dårlige forhold.

– Jeg har trent litt dårlig og hadde en dårlig kvalifisering i går og det preger meg. Jeg begynner å lete og forsøker finne på noe lurt, og det er skummelt i hopp. Det blir krampaktig, det er den beste måten jeg kan beskrive det på, sier Forfang, som ikke ville skylde på at det var til dels vanskelige forhold under rennet.

– Det var tøffe forhold, og når jeg sliter blir jeg litt ekstra sårbar for det, sier 23-åringen.

Fokuserer på enkeltrenn

Med håpet om sammenlagtseier borte satser Forfang på å levere gode enkeltrenn i det som gjenstår av hoppuken.

– Nå handler det om å legge dette rennet bak seg, nullstille og forsøke oppnå gode plasseringer i rennene som kommer. Det er fortsatt mulig, og klarer jeg det kan det se litt annerledes ut i sammendraget til slutt også, avslutter Johan Andre Forfang.

Landslagstrener Alexander Stöckl er enig med Forfang i at håpet om sammenlagtseier er borte.

– Det er kjørt, ja. Nå må Johan fokusere på å gjøre gode enkeltrenn, og kanskje er det en vekt som forsvinner fra skuldrene hans etter rennet i dag. Hoppet i finaleomgangen er det dårligste han har gjort her. Kanskje var han preget av den svake kvaliken i går, men jeg vet ikke før jeg får snakket skikkelig med han, sier Stockl.