PYEONGCHANG/OSLO: Aksel Lund Svindal lå på annenplass etter utfordelen i superkombinasjonen i OL. Men da slalåmdelen begynte, hadde Svindal trukket seg.

Nå forklarer han hvorfor:

– Etter å ha kjørt en runde, så var det et lett valg. Jeg kjenner det mer i kneet enn når jeg kjører utfor. Det er alltid greit å ta en avgjørelse etter at jeg vet noe, da slipper jeg å ligge å gruble på om det var rett valg, forklarer Svindal.

Taktisk valg

Som de fleste vet, har Svindal slitt med mye skader i kneet. I slalåm er det mye mer svinger, noe som gjør at kneet kjennes litt dårligere. Etter at utforen ble utsatt til torsdag, altså etter superkombinasjonen, ønsket skiesset rett og slett en ekstra gjennomkjøring i utforløypen.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å kjøre kombinasjonen, så ble alt snudd på hodet. Da tenkte jeg det var dumt ikke å prøve utfordelen. Alle får ikke gjort det. Feuz og Reichel fikk ikke gjort det fordi de nasjonene hadde fulgt opp troppene. Så tenkte jeg at det var mye vind og alt kunne skje. Hvorfor ikke ha noen slalåmski klare i tilfelle, sier Svindal lurt.

Aksel Lund Svindal lå på annenplass etter utforen. Etter en liten test med slalåmskiene, bestemte han seg for å trekke seg fra andre del av superkombinasjonen.
Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Det var med andre ord aktuelt å kjøre slalåmdelen også, dersom han hadde muligheten til å ta gullet. Men ettersom utfordelen var litt kort, var det allerede før start en fordel for slalåmekspertene.

– På det rennet vi hadde i dag, med lengden på utforløypen og den slalåmløypen, så tror jeg det var de beste som vant i dag, sier Svindal

– Jeg har gode muligheter

Utforen ble altså utsatt fra søndag til torsdag på grunn av sterk vind. Med så mange dager fra treningene til konkurransen, mener Svindal det var en fordel å kjøre utforen i kombinasjonen.

Blant annet har vinden gjort noe med løypen, noe de norske favorittene, som Svindal og Jansrud, fikk kjent på i dag.

– Det har blåst så mye, vinden har på en måte polert snøen. Jeg tror det er litt raskere, men det kjennes i hvert fall raskere ut. Skiene ligger litt mer oppå og slår, forklarer Svindal.

Riktignok får alle som skal delta i torsdagens utfor en gjennomkjøring i løypen på onsdag. Den skal gjøres med treningstøy, ikke fartsdress. Det blir med andre ord ikke en vanlig treningsrunde.

– Det er ikke noe timing eller noe. De som ikke kjørte kombien i dag skal få kjenne litt på løypa. Jeg syns det er fair. Det blir på halv fart. Hvis du vanligvis bruker 1.40, bruker vi kanskje 2.10 på den gjennomkjøringen, anslår Svindal.

Dagens superkombinasjon gir kanskje Svindal en liten fordel før utforen. Han spår at det blir veldig tett og at det derfor er viktig å ha en ekstra gjennomkjøring. Og det er en offensiv Svindal som nå ser frem mot utforen:

– Jeg har en bra følelse. Jeg syns jeg kjører bra, jeg har gode muligheter både i utfor og super-G.