Etter et døgn på reise satte Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen beina bergensk jord. At de var slitne etter den lange reisen måtte de fint legge til side, for på Flesland ventet over 200 mennesker for å ønske OL-heltene velkommen hjem.

– Jeg mister nesten pusten her, det er så mange klemmer. Det er helt sykt, sier en smilende Sindre Henriksen.

ANKOMST: Her ankommer Sindre Henriksen og Sverre Lunde Pedersen Flesland til hyllest mandag kveld.
Tor Høvik

Familie, venner, Fana IL og andre som ville ha et glimt av gullguttene onsdag kveld. Til og med buekorps var med i velkomstkomiteen, og det satte Henriksen pris på.

– Jeg er jo buekorpsgutt og har gått i Sandviken hele mitt liv, så det er stort å se at de stiller opp og bryr seg. Det var merkelig da jeg kom ut og hørte trommene, og så hele gjengen her. Det var et stolt øyeblikk, sier Henriksen som måtte få spille en liten trommesolo før han forlot flyplassen.

– Rørende

– Først og fremst begynte jeg bare å smile og le litt. Det var veldig kjekt å se, og er et minne som jeg kommer til å huske lenge, sier Pedersen.

Her feirer gullvinneren Sindre Henriksen måtte få med seg en trommesolo før han forlot Flesland.

Osingen smilte fra øre til øre, og la ikke skjul på at det betydde mye for ham å komme hjem til en slik mottakelse.

– Det er veldig stor stas å se at vi blir satt pris på og blir tatt imot slik på en mandagskveld. Det betyr mye. Det er rørende å se at det er så mange som bryr seg og heier på oss, sier Pedersen som har fått med seg hvordan OL-sendingene har vært i klubbhuset til Fana Idrettslag.

– Vi har alltid hatt et kjempegodt miljø i Fana, og jeg håper at vi kan bidra til at enda flere blir god på skøyter, sier Pedersen og smiler.

GULLGUTTER: Sindre Henriksen og Sverre Lunde Pedersen mottok blomsterbuketter og ballonger på Flesland.
Tor Høvik

Etter intense uker skal Pedersen samle krefter de neste dagene.

– Det er veldig godt å være hjemme. Jeg skal prøve å roe meg litt, få mye søvn og hvile. Slik at jeg kan ha litt krefter igjen til siste to helgene.

Voksende sport

Det som har gitt ekstra stort inntrykk for Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen under årets OL, har vært den økende interessen for skøytesporten. Velkomsten mandag kveld var enda et tegn på det, mener Henriksen.

GULLSØNN: Martha Lunde Pedersen og Jarle Pedersen var glad for å få sønnen hjem igjen.
Tor Høvik

– Det viser at det har skjedd noe med norsk skøytesport. Hvis vi går inn på resultatlistene ser vi kanskje hvorfor, sier Henriksen med glimt i øyet og legger til:

– Det gir meg motivasjon også. Det viser at folk bryr seg, og at det er noe stort i det vi holder på med, så jeg gleder meg bare til å fortsette.

– Vi har virkelig fått opp interessen for fullt. Fire medaljer tok vi nå, og det legges merke til det, sier Pedersen.

FAR OG SØNN: Jarle Pedersen ga sønnen Sverre en god gratulasjonsklem da han ankom Flesland.
Tor Høvik

Ventet på kjæresten

I ankomsthallen på Flesland var det mange som ville gratulere OL-heltene. Noen hadde lengtet mer enn andre.

– Jeg har savnet Sindre utrolig mye. Han har jo vært borte i over en måned nå, nå får jeg bare nyte de få dagene han er hjemme frem til han reiser igjen, sier Rebekka Skavhellen.

Hun visste godt hva som ville få kjæresten til å smile da han entret ankomsthallen.

ENDELIG: – Jeg har savnet Sindre utrolig mye, sier Rebekka Skavhellen som var glad for å ha kjæresten hjemme igjen.
Tor Høvik

– Jeg visste det at når trommene begynte å slå, ville han få det der store gliset på munnen sin, sier Skavhellen og ler.

Skavhellen forteller at det har vært stort å følge med på kjæresten under OL.

– Det har vært helt utrolig. Bare da han kom til OL var jeg helt i ekstase. Også da jeg så ham gå OL, gjøre det kjempebra, og så komme hjem med gullmedalje. Det går ikke an å få det bedre enn det, egentlig, sier Skavhellen som ser frem til kvalitetstid med kjæresten:

– Jeg har tatt fri fra jobb i morgen, så kvalitetstid blir det, sier hun og smiler.