Bonsaksen ble nemlig finsk mester med Tappara i april sammen med Martin Røymark. Han oppnådde det samme med laget for to år siden også.

– Jeg var heldig å få oppleve det to ganger på rad. Det er to fra Tappara i det finske laget. Veli-Matti Savinainen er den ene. Han scoret 30 mål i serien og ble toppscorer, og det er Jani Lajunen som er senter i fjerderekka. Det er en defensiv, stor sterk senter, forteller Bonsaksen til NTB.

DIREKTE 12.15: NORGE-FINLAND.

I likhet med Norge står Finland med sju poeng etter fire spilte kamper. Det er lite til Finland å være. Mange eksperter var tvilende til troppens kvalitet på forhånd, og hjemme i Finland krever de landslagstrenerens hode på et fat. Vi snakker om nasjonen som ble verdensmester for seks år siden, og vi snakker om nasjonen som tapte i finalen mot Canada i finalen sist år.

Skjev start

– De har hatt en litt skeiv start på turneringen, men de har samtidig et veldig bra lag og har mange gode spillere med seg. Jeg tror ikke vi skal tenke at det blir noe lettere selv om de ikke har fått en god start på turneringen. Jeg snakket med et par av dem etter kampen mot Tsjekkia. Da spilte de visstnok ganske bra, men hadde vært litt uheldig og dårlig i tredje periode som gjorde at de ble tatt inn igjen.

– Er det grunn til å tro at de hever seg litt?

– Ja. I fjor var de i finalen, og de er et turneringslag. De pleier å bli bedre og bedre. Det er ingen som ser lett på Finland, men det er fullt mulig å ta poeng fra dem om vi spiller opp vårt beste.

Finland er ingen smågutt i hockeysammenheng. Det er en voldsom interesse for idretten i Norges naboland.

Kultur

– Det er stor hockeykultur i Finland. Det er den største idretten i landet. Da de vant U20-VM-gull på hjemmebane, så hadde de to millioner TV-seere. Og da snakker vi om et juniorlag. De skriver om alt når det handler om hockey. Det var kult å få oppleve det i to og et halvt år.

Likevel har du valgt å forlate klubben. Hva er grunnen til at du valgte å flytte og spille i Tyskland?

– Det er litt tilfeldigheter, men jeg hadde gode samtaler med sportssjefen i Iserlohn Roosters tidligere i år, og det virker som en bra plass for meg å dra. Jeg har alltid hatt lyst til å prøve meg i Tyskland og har bare hørt gode ord fra gutta på laget som har spilt der. Jeg gleder meg til det. Jeg er i gang i Tyskland fra 1. august.

Snowboardsamboeren Silje Norendal blir med på flyttelasset.

– Hun kommer når hun har fri og ikke er på reise. Hun får til å trene i Tyskland også. Det er ikke noe problem, sier Bonsaksen.

Bonsaksen var «on fire» da Norge klarte poeng mot Tsjekkia torsdag kveld. Helst bør det bli nye om poeng i kampen om en kvartfinaleplass. Det er sikkert at Norge kommer til kvartfinalen selv om det skulle bli seier mot Hviterussland i siste kamp.

– Hele laget ofret seg i dag, og det er sånn vi må spille mot Finland også. I dag var det moro å være norsk med en slik lagfølelse, men vi vet at den samme jobben må legges ned på nytt. Vi møter ikke noen miniputt. Vi skal spille mot et av topplagene i hockey-VM selv om de har fått en litt røff start på turneringen, sa Bonsaksen til NTB etter Tsjekkia-møtet.