Det er ingen tvil om hva som har vært den store snakkisen i norsk hockey de siste dagene.

Dommerkontroversene i det første semifinaleoppgjøret mellom Stavanger Oilers og Vålerenga endte nemlig med at Oilers' 4-3-seier ble annullert.

Det betyr at over 4.000 mennesker betalte for å se en kamp som i praksis ikke ble tellende.

Her er situasjonen som er bakgrunnen for alt oppstyret. Stavanger Oilers fikk denne scoringen godkjent etter videodømming, men det ble først gjort i det andre stoppet i spillet etter hendelsen. Etter regelverket skal videodømming kunne foregå ved det første stoppet i spillet. Dermed fikk Vålerenga medhold i sin protest, selv om scoringen tilsynelatende var inne. (Bilde med tillatelse fra TV 2).

Stavanger Oilers-direktør Pål Haukali Higson ønsker ikke å kommentere om klubben kommer til å refundere billettene.— Det har jeg ikke noe svar på. Det får vi komme tilbake til neste uke, sier Higson.

- Har dere vært i kontakt med ishockeyforbundet om eventuell refusjon?

— Nei. Nå skal vi spille hockeykamp.

Søndag går nemlig den andre kampen mellom Vålerenga og Stavanger Oilers av stabelen, oppgjøret som i praksis blir den første tellende kampen i semifinaleserien.

Søndagens kamp spilles på Jordal Amfi. Forbundets forslag er at de to neste kampene skal spilles i Stavanger. Det er altså ikke klart om hvorvidt de som betalte for billetter til den første kampen vil komme gratis inn på den neste kampen, som trolig spilles tirsdag.

Følg søndagens kamp her: