På grunn av sidevinden ble fredagens etappe i Tour de France langt mer betydningsfull for sammendraget enn forventet. Chris Froome i den gule trøya tapte over ett minutt til blant andre Alberto Contador.

Likevel var det liten tvil om at Alejandro Valverde, som lå på andreplass før dagen, ble den store taperen.

Han måtte bytte hjul på det verst tenkelige tidspunktet og tapte til slutt rundt ti minutter.

– Ting som dette skjer, men det gjør meg veldig sint. Men hva kan man gjøre? Touren er fortsatt ikke ferdig, sa han etter målgang ifølge abcnyheter.no.

Valverde ligger på 16. plass i sammendraget etter fredagens etappe, hele tolv minutter og ti sekunder bak Chris Froome.

— Touren passer meg ikke

Valverde hadde startet touren sterkt, og virket også å ha et veldig sterkt lag i ryggen foran de kommende alpeetappene. Nå må han imidlertid konstatere at han nok en gang går glipp av en podiumplassering.

— Det er ganske klart at touren ikke er et ritt som passer meg bra, siden det alltid er noe som skjer med meg, sier Valverde til Marca.

Ble ikke ventet på

Etter at Valverde måtte bytte hjul fikk han raskt hjelp av sine lagkamerater, som prøvde å hjelpe han opp til hovedfeltet. Der kjørte imidlertid Belking og Omega Pharma-Quick Step hardt.

Det var en kontroversiell vurdering av de to lagene, da det er vanlig å vente når sammenlagtfavoritter får mekaniske problemer.

Saxo Banks Michael Rodgers er blant dem som mener at man burde ventet på Valverde.

– Vi synes ikke det var passende å kjøre. Valverde hadde et mekanisk problem eller en punktering. Vi synes ikke det var passende å angripe da. Noen lag gjorde det. Vi ble spurt av andre lag om vi ville kjøre, men vi sa nei, sier Rodgers ifølge TV2.

Sammenlagtleder Chris Froome syntes også synd på Valverde.

– Det var en veldig uheldig avgjørelse for Valverde. Han punkterte, og Belkin satte fyr på løpet. Jeg håper at ingen andre lag ville gjort det samme med meg, sier Sky-kapteinen.

Kaptein Quintana

Den eneste av spanjolens Movistar-lagkamerater som ikke ble beordret ned for å hjelpe Valverde var colombianeren Nairo Quintana.

Det betyr at klatrespesialisten beholdt sin fremskutte posisjon sammenlagt, nemlig en 8.plass 5 minutter og 18 sekunder bak Froome.

Nå blir Quintana mannen det satses på.

— Vi kommer til å prøve å hjelpe Nairo, som fortsatt er bra plassert foran en veldig tøff uke. Vi kommer til å prøve å dra nytte av denne harde uken. Vi kommer kanskje ikke til å vinne touren, men hvert fall skape noen luker. Vi får se hvordan vi tilpasser strategien vår, men han er definitivt den best plasserte rytteren på laget, slår Valverde fast.

Lørdag fortsetter rittet med en småkupert etappe til Lyon.