Ifølge VG skal det være snakk om Albertina Kassoma (21), som årets trippelmester ønsker skal erstatte Kari Brattset på streken. Sistnevnte forsvinner som kjent til årets Champions League-vinner, Györ.

– Vi leter i hele verden

Daglig leder Terje Marcussen vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

– Vi har et prinsipp om aldri uttale oss før signeringen er på plass, sier daglig leder Terje Marcussen til avisen.

Han bekrefter likevel på generelt grunnlag at de jakter bredt etter toppspillere.

– Vi leter i hele verden. Skal vi bli et Final Four-lag i Champions League kan vi ikke bare se til Norden. Da må vi se overalt, mener han.

Vipers har allerede hentet Hanna Yttereng som skal supplere Mathilde Kristensen på streken.

Jakter også angolsk bakspiller

Kassoma er hele 192 centimeter høy, og spilte da Norge slo dem 30–20 i Rio-OL for to år siden. Angola er imidlertid den klart beste håndballnasjonen på kvinnesiden i Afrika og tok til slutt en sterk åttendeplass i mesterskapet. Under VM i Tyskland i fjor ble de bare nummer 15, men Kassoma scoret 11 mål på 15 skudd.

Ifølge VG skal Vipers også jobbe med å hente en angolsk bakspiller.

Fra årets lag er det klart at Kristin Nørstebø går til Tertnes, målvakt Sakura Hauge til Nykøbing Falster og Pernille Wang Skaug til Oppsal mens Kristine Lunde-Borgersen legger opp og blir assistenttrener igjen. I tillegg går altså Kari Brattset til ungarsk håndball. Lina Jensen spiller heller ikke i Vipers neste sesong.

I tillegg til Yttereng har Vipers så langt hentet den unge og lovende bakspiller-duoen, Henny Reistad og Josefine Intelhus fra Stabæk. Mens Ole Gustav Gjekstad som kjent erstatter Kenneth Gabrielsen som trener.

– Vi jobber med forsterkninger

Gjekstad ville ikke kommentere opplysingene overfor VG, men sa tidligere i vår til Fædrelandsvennen:

– Jeg synes laget ser spennende ut, men vi jobber fortsatt med forsterkninger. Jeg er ganske sikker på at det laget vi starter sesongen med blir veldig bra. Nå har riktignok Brattset vært i kalasform over tid, og blir vanskelig å erstatte, men det er alltid slik at noen drar og noen kommer til. Vi må bare sørge for at det blir bra, sa 50-åringen.

– I hvike posisjoner må dere forsterke?

– Det er ganske klart at vi må finne erstattere i posisjoner hvor det forsvinner spillere. Nå har jeg kommet inn ganske sent i prosessen, og en del av den er allerede fullført med tilførsel av unge spillere som blir spennende å jobbe med. Men i Champions League må vi ha en kombinasjon av unge spillere og litt mer erfaring, sa Gjekstad.

– I dialog

Det skulle i alle fall bety ny målvakt.

– Vi er i dialog med noen spillere, sier Gjekstad - uten å ville røpe posisjon.

– Er dere godt nok besatt på strek når Brattset forsvinner?

– Jeg har ikke fått sett Yttereng så mye i år, og må se litt mer på det, svarte vestfoldingen.